EXCLUSIV Vergil Chițac: „Voi candida la Primăria Constanței ca independent sau din partea PNL”

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind trecerea în rezervă a contraamiralui de flotilă, rectorul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, Vergil Chițac, din Ministerul Apărării Naționale – la data de 1 februarie 2016.

Astfel, Vergil Chiţac are drum liber pentru mult dorita înscriere în PNL și desemnare a posturii de candidat al partidului la Primăria Constanța. Amintim că, la 11 decembrie 2015, instanțele constănțene au admis înlocuirea lui Gabriel Comănescu. patronul Grup Servicii Petroliere, cu contraamiralul Vergil Chițac în fruntea ong-ului politic Asociația Civică pentru Constanța (ACC). Proiectele ACC coincid cu ale PNL Constanța.

Presa constănțeană vuiește de campania electorală a lui Vergil Chițac, dorința de implicare politică a acestuia fiind evidentă pentru orice văzător, nu însă și pentru Ministerul Apărării Naționale!

La sfârșitul lunii decembrie 2015, co-președintele PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, se lăuda în presa de la malul mării: „Chițac va fi primarul Constanței din partea PNL”! Chițac nu a dezmințit această afirmație, iar MApN a precizat, în exclusivitate pentru Puterea de Constanța că până în prezent Chițac nu a încălcat statutul cadrelor militare.

La aflarea veștii privind trecerea în rezervă, Vergil Chițac a precizat:

„Păi… cum să vă spun, puțin emoționat, dar în limitele normale. Obiective personale pentru perioada următoare… ce să vă spun, nu ascund faptul că analizez să candidez la primăria Constanța, nu am decis încă sub ce formă. Dar, o modalitate și o decizie o voi lua până pe 15 februarie, cred că este termenul limită, o să vă anunț dacă v-ar interesa. (…) Există și varianta PNL, pe care o iau în calcul, dacă, știu eu, se decid dumnealor să îmi propună așa ceva. Până la urmă, trebuie să fie un vot politic, din câte știu. Propunerea domnului Dragomir trebuie formalizată, trebuie un vot. Abia după ce se formalizează, putem discuta mai concret. Iar, altă variantă, va fi și cea de independent”, a spus Vergil Chițac, pentru Puterea de Constanța.

Citește și:

EXCLUSIV Ministerul Apărării confirmă: militarii se pot implica în politică

Comentează articolul!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*