Palaz anunță că îi va face plângere penală lui Făgădău în privința Cazinoului

Președintele MP Constanța, Claudiu-Iorga Palaz, i-a adresat joi o scrisoare deschisă viceprimarului cu atribuții de primar al Constanței, Decebal Făgădău. În scrisoare, Palaz amintește de soarta Cazinoului, aflat de mai mulți ani în stare avansată de degradare. Totodată, liderul „popularilor” constănțeni a adus aminte de vremurile în care era prefect când s-a opus vânzării clădirii.

„Oare până unde poate împinge politica, minciuna? Oare ați uitat, domnule interimar, când încercați să mă convingeți pe posturile de radio și în media, în vremea când eram Prefect și m-am opus vânzării Cazinoului de către Mazăre, că este bine ce vrea acesta? Dacă ați uitat ce voia Mazăre, vă reamintesc. “Daca găsiți pe cineva, puteți spune public că Mazăre și consilierii vor să vândă Cazinoul.  Scot această fată bătrână și urâtă la mezat”. Da, domnule interimar, dumneata alături de Mazăre și împreună cu consilierii PNL și PSD ați vrut să vindeți Cazinoul din Constanța, după ce l-ați distrus cu bună știință, pentru a-i scădea valoarea în vederea vânzării! (…)

Domnule interimar, vă cer, conform Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, să prezentați public și să-mi comunicați   următoarele documente:

 1.  Contractul cu firma care administra Cazinoul până la distrugere;

 2.  Procesul verbal de predare-primire între Mazăre și firma menționată;

 3.  Care este departamentul care trebuia să urmărească derularea contractului cu firma care a distrus Cazinoul;

 4.  Care este persoana care avea ca atribuție de serviciu urmărirea derulării contractului;

 5.  Care sunt semnatarii procesului verbal de predare-primire al Cazinoului și al inventarului acestuia;

 6.  Care sunt măsurile luate de administrația Mazăre în timpul derulării contractului asupra firmei care administra Cazinoul, când a constatat că acesta se degradează?

 7.  Care este situația lucrurilor cu valoare de patrimoniu din Cazinou (scaune, mese, bucătarii, corpuri de iluminat, covoare etc.)?

 8.  Dacă au fost casate, vă rugăm să prezentați procesul verbal întocmit în acest sens, cu lista bunurilor ce au fost casate;

 9.  Care este dispoziția de primar sau Hotărâre de Consiliu în care se dispune casarea lor;

 10. Care este actul administrativ (dispoziție sau hotărâre de consiliu) prin care se constituie comisia de casare a lucrurilor menționate mai sus;

 11. Cine sunt semnatarii procesului verbal de casare a bunurilor?

 12. Dacă aceste bunuri din interiorul Cazinoului nu au fost casate, atunci vă rugăm să prezentați public procesul verbal de depozitare al acestora și locația unde sunt depozitate;

 13. Dacă ați sesizat vreodată administrația Mazăre din care faceți parte cu privire la faptul că acest obiectiv de patrimoniu, Cazinoul, se degradează și că lucrurile din interiorul său sunt furate în mod sistematic?

 14. Să prezentați public documentul cu numărul de inregistare pe care l-ați înaintat lui Mazăre și măsurile pe care le-ați propus Compartimentului de resort, pentru stoparea distrugerii sistematice a Cazinoului Constanța;

 15. De ce nu m-ați susținut când eram Prefect și m-am opus vânzării Cazinoului,   dându-vă ca soluție reabilitarea lui, introducerea în circuitul civil și l-ați susținut pe Mazăre, domnule interimar Făgădău? Dacă nu veți prezenta public aceste documente, vă acuz, domnule interimar, că împreună cu Mazăre sunteți complici la furtul bunurilor din interiorul Cazinoului și de distrugerea unui imobil din PATRIMONIUL NAȚIONAL, drept pentru care vom sesiza instituțiile abilitate ale statului”, a spus Palaz în scrisoarea sa deschisă către Făgădău.”

Comentează articolul!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*