Guvernul Cioloș contrazice Comisia Europeană. Concluziile Raportului MCV, privite în mod diferit la Bruxelles şi la Bucureşti

Într-un scurt comunicat de presă referitor la raportul Comisiei Europene (CE) referitor la Justiția din România (progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de cooperare și de verificare – MCV), Guvernul susține că „Acest al treilea raport anual consecutiv pozitiv dovedește caracterul durabil și sustenabil al reformei în justiţie”. Însă, în comunicatul Comisiei Europene se spune limpede: „Mai multe recomandări din raportul privind MCV pe 2015 sunt în continuare valabile, ceea ce înseamnă că reforma nu se bucură de consensul general necesar pentru ca progresele înregistrate să devină durabile”.

Reproducem, în continuare, integral, cele două documente.

CE: „Independența sistemului judiciar continuă să fie atacată”

„Comisia și-a publicat astăzi (miercuri, 27 ianuarie 2015 – n.r.) cel mai recent raport privind măsurile întreprinse de România în ceea ce privește reforma sistemului judiciar și combaterea corupției, în cadrul Mecanismului de cooperare și de verificare (MCV).

Raportul prezintă progresele continue realizate în direcția îndeplinirii obiectivelor MCV și reliefează aspectele care necesită măsuri suplimentare.

Prim-vicepreședintele Timmermans a declarat: „În cursul anului trecut, România și românii au dovedit că Citește continuarea în Ziarul Puterea…

Comentează articolul!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*