EXCLUSIV Sondajul PNL Constanța: „Dăm bani că așa vrea Bucureștiul”

PNL Gorj le dă banii înapoi celor cinci liberali care au plătit efectuarea sondajului de opinie pentru desemnarea candidatului la primăria Târgu Jiu. Decizia a fost luată după ce primarul Marian Rotaru s-a declarat supărat că şefii de partid nu i-au prezentat scorul obţinut în sondaj şi nu au desemnat candidat unul dintre cei cinci introduşi în studiul sociologic. Marian Rotaru consideră că sondajul nici măcar nu a fost realizat din moment ce şefii din PNL au spus că le dau banii înapoi!

Situația de la Gorj ar putea crea un precedent pentru mai multe filiale județene ale PNL. Nici la Constanța situația nu ar fi pe roz, întrucât mai mulți liberali din teritoriu au declarat pentru Puterea de Constanța că „e prea scump” sau că „eu nu am banii ăștia” și că „îmbogățim casele astea de sondaje”.

Totodată, pentru liderii mai vechi ai PNL, sondajele sunt pagubă în ciuperci, pentru că dau o mulțime de bani pentru rezultatele pe care oricum le preconizau de capul lor.

Sondajul comandat de PNL, pentru a desemna candidatul cu cele mai mari şanse la Primăria Constanţa, a costat 9.700 de euro!

Merită sau nu? Să-i ascultăm!

Tararache: „E decizia conducerii centrale pentru municipiile reședințe de județ”

big_mihai_tararacheDeputatul PNL, Mihai Tararache, unul dintre cei incluși în sondajul PNL pentru Primăria Constanța e unul dintre cei fericiți. Acesta susține că e mulțumit de rezultatul sondajului și că „e profi”.

 

 

„Este o tâmpenie (ce e la Gorj – n.r.)… în fine, în Constanța nu cred că se pune problema de așa ceva… cel puțin din partea mea nu… avem un sondaj, mai facem unul în care să vedem exact cum stăm în campania electorală, în februarie. E decizia conducerii centrale pentru municipiile reședințe de județ. E decizia centrală și e și normal așa. (…) Nu am cum să spun dacă merită banii, o cercetare sociologică nu e ca orice produs pe care îl cumperi. Cercetarea sociologică e a partidului, eu am contribuit (financiar – n.r.) pentru partid, nuuu… nu e vorba doar despre mine, e vorba de percepția electoratului. (…) E imaginea Constanței până la urmă, a percepției publice. Mie mi s-a părut „profi” sondajul, nu sunt un specialist în domeniu, ca să pot să vin argumentat, să spun acum că… nu am ce să spun, nu sunt de specialitate ca să… (…) Asta cu recuperatul banilor am văzut că avem și noi la Constanța ca la „escape room”… pot să spun așa că, din ce-am văzut, e destul de „profi”, mai departe trebuie să vină cineva să spună dacă e bine sau nu e bine. Eu sunt mulțumit de percepția publică în ceea ce mă privește. E un început, dar pot să spun că în sondaje îmi dă o oarece satisfacție în ce mă privește…”, a spus Mihai Tararache, pentru Puterea de Constanța.

Iustin Roman: „E ca la frizer!”

5_iustin_roman_24.04_3Un alt aspirant la postura de candidat al PNL la Primăria  Constanței, consilierul local municipal Iustin Fabian Roman, consideră că o astfel de casă merită toată încrederea, pentru că… „sondajele serioase sunt cele care au o tradiție care au o tradiție în ultimii, să zic, 15 ani de zile, ca un constructor, ca un frizer”.

 

 

„Mi-ai dat o idee! (râde), mi-ai dat o idee bună! (râde) Super tare… Serios acum, nu e cazul nostru să ne luăm banii înapoi, dar o să mă gândesc la varianta asta (râde). Își merită banii sondajul dacă faci cu societăți specializate în sondaje, societăți serioase! Dacă vii să faci un sondaj cu nu știu ce profesor din nu știu ce zonă prin campanie, nu sunt serioase… sondajele serioase sunt cele care au o tradiție care au o tradiție în ultimii, să zic, 15 ani de zile, ca un constructor, ca un frizer. Merg de 20 de ani la el, e omul serios! Dacă merg de 10 ani la el și de șase ori m-a tuns chel, nu e serios! Cam asta este… (…) Eu zic că sondajul de la Constanța a fost făcut OK, e o casă mare și serioasă. Acum, cum au făcut datele, nu avem informațiile și nici nu pot să verific… Nu se poate să nu primești rezultatele, primii care primesc rezultatele sunt cei care primesc sondajul, excluzând președinții de partide de la București”, a spus Iustin Roman, pentru Puterea de Constanța.

Chiru: „Cel mai corect e ca fiecare să își aleagă o societate, să își negocieze termenii” 

gigi-chiru-s-a-suspendat-din-functiile-detinute-in-pnl-senatorul-a-fost-condamnat-pentru-mita-301457Unul dintre „bătăușii” pentru postura de candidat al PNL la Primăria  Constanței, senatorul Christian Gigi Chiru, se lasă păgubaș. Este conștient că Bucureștiul dictează, așa că o drege cu „o firmă care și-a creat deja o notorietate, în piață de mult timp, va practica niște tarife mai mari”.

 

 

„În condițiile în care sunt mai mulți competitori la o candidatură, singura modalitate prin care poți să evaluezi corect șansele de favorabilitate, perspectivele de creștere, este măsurarea! De aici și până la acuratețea și costurile pe care le implică un astfel de sondaj e o cale lungă, pe care fiecare candidat trebuie să îl parcurgă, așa cum înțelege el mai corect și în interesul lui. Dar, nu poți să te gândești măcar, că ai fi bun pentru ceva doar pentru că așa simți tu! Trebuie să măsori și singurii care pot să măsoare și șansa ca să nu te poți supăra pe nimeni pe lumea asta sau să nu reproșezi cuiva corectitudinea și costul acestui sondaj, cel mai corect e ca fiecare să își aleagă o societate, să își negocieze termenii, să își valideze sondajul. Altă modalitate, din punctul meu de vedere nu există. (…) O firmă care și-a creat deja o notorietate, în piață de mult timp, va practica niște tarife mai mari. Dacă vrem să facem un sondaj care să nu poată fi contestat de publicul larg sau de ceilalți participanți, trebuie să faci cu o casă recunoscută. La nivel de PNL avem câteva case de sondaje agreate de București, care, în general, sunt mai scumpe decât ceea ce putem agrea pe plan local cu firme care nu au un renume național”, a spus Chiru, pentru Puterea de Constanța.

Revenind la circoteca de la PNL Gorj, deputata Niculina Mocioi, sondată şi ea pentru desemnarea candidatului la primăria Târgu Jiu, se consideră înşelată de şefii de partid. Aceasta afirmă că odată ce nu a beneficiat de rezultatul sondajului de opinie, se consideră înşelată. Niculina Mocioi ia în calcul să depună o cerere pentru restituirea banilor achitaţi pentru sondaj!

Comentează articolul!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*