AUDIO SRI: Patrula lui Vlad Țepeș luată în vizor

Campionul de K1 Daniel Ghiță a anunțat zilele trecute, în cadrul primului Congres al Partidului România Unită, formarea unor trupe civile din membrii și simpatizanții naționaliștilor. Luptătorul este însărcinat cu formarea și pregătirea membrilor acestei gărzi la nivel național care va avea uniforme și însemne proprii și va acționa în zonele în care este nevoie de intervenție cetățenească. Daniel Ghiță, care a devenit membru al Partidului România Unită și va candida la Primăria Sector 3 din partea formațiunii, a fost unul din liderii informali din timpul protestelor Colectiv și s-a făcut cunoscut în mediul civic și pentru participarea la mitinguri anti-defrișare. Recent, el s-a implicat direct în cazul retrocedării ilegale de la Nadăș (Arad), deplasându-se la fața locului și luându-le apărarea bătrânilor amenințați să fie dați afară din satul lor.

„Am ieșit în stradă împotriva corupției, am ieșit în stradă și am fost solidar cu sătenii din Nadăș. S-a întâmplat ceva? S-a schimbat ceva? Oamenii vor ceva nou, vor o schimbare! Așa s-a născut Patrula lui Vlad Țepeș! M-am alăturat PRU din dorința de a face ceva pentru România, sătul de nedreptățile pe care le-am văzut și de lipsa de implicare a autorităților în a proteja această țară și a-și apăra cetățenii. Patrula va fi formată din români inimoși, cu suflet mare, care-și vor ajuta semenii aflați la necaz. Ne vom implica acolo unde sunt crize umanitare, unde este nevoie de implicare civică”, a spus Daniel Ghiță, la Congresul PRU.

Luptătorul este susținut cu tărie și de președintele partidului, deputatul Bogdan Diaconu.

„Au dragoste de țară și simț civic! Asta este demonstrația că tinerii români vor să se implice. Țin la țara lor, la neamul lor și vor să facă ceva concret. (…) Pe acești tineri îi veți vedea peste tot și unde este nevoie de ei. Nu vor avea arme. Vor avea lopeți să ajute la deszăpezire sau găleți să ajute la inundații sau poate vor ajuta o bătrână să treacă strada. Gesturi de bun simț, care în România s-au uitat!”, a spus Bogdan Diaconu la Congresul PRU.

Între timp, spiritele s-au inflamat și amenințările au curs. Publicistul Dumitru Cornel Vîlcu a anunțat că va depune o plângere penală în vederea desființării Partidului România Unită din cauza înființării Patrulei lui Vlad Țepeș. Totodată, a lansat și o petiție.

„Considerăm că înfiinţarea acestei miliţii cetăţeneşti constituie un atentat la adresa democraţiei din România. Astfel de demersuri trebuie stopate neîntârziat, înainte ca spiritul vindicativ şi violenţa să devină, dincolo de demagogia oricum inadmisibilîă a politicienilor noştri, instrumente concrete ale luptei politice”, se arată în petiția lui Dumitru Cornel Vîlcu.

12592344_490570617796400_6171497351563800902_nStatistica voturilor acordate petiției care cere desființarea PRU din cauza Patrulei lui Vlad Țepeș arată că cele mai multe voturi provin din localitățile unde este concentrată populația de etnie maghiară din România: Sfântu Gheorghe, Odorheiu Secuiesc, Miercurea Ciuc, Satu Mare, Târgu Mureș sau Oradea.

În fața valului mediatic, Daniel Ghiță a revenit cu precizări suplimentare.

„Nu e o patrulă paramilitară! Lumea deja are impresia că este o patrulă înarmată! Snipers, lunetiști, etc. Daca presa mă sună și mă întreabă așa ceva? E o patrulă, totul diferit de ceea ce se scrie în presă. Patrula lui Vlad Țepeș este o forță civică! O femeie, un bărbat de 80 de ani, se poate înscrie…”

 

 

Reacția SRI

În ciuda unor dorințe arzătoare de desființare a patrulei lui Daniel Ghiță, presiunile se pare că nu își fac efectul la nivelul SRI. Serviciul are în vedere activitățile Patrulei lui Vlad Țepeș, însă, pentru moment, dă asigurări că vorbim doar de… libera exprimare.

„Deocamdată, nu știu… nu cred că sunt elemente. Până la urmă, avem o declarație a unui domn, nu a trecut și la fapte. Libertatea de exprimare e instituită în România. Fiecare poate să declare ce vrea. Dacă vor atenta la siguranța națională, prin faptele lor, atunci vom lucra”, a spus purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea, pentru Puterea de Constanța.

Comentează articolul!

1 Comment on AUDIO SRI: Patrula lui Vlad Țepeș luată în vizor

  1. K1 este o arma in sine. Atentie! A da „o mana de ajutor” NU necesita sa fii antrenat in arte martiale. PRU = un partid violent ce NU ne face cinste. In primul rand, idea patrulei lui Vlad tepes este o expresie a badaraniei sub eticheta gesturilor de binefacere si ajutorare. De ce trebuie sa fii BUN la ARTE MARTIALE? Acest Lucru in sine inseamna a fi dotat cu ARMA !!! Strategii cu dedesupturi. Lipsa de integritate si caracter. PRU Au multe idei si proiecte bune dar tot asa au si alte partide.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. ActiveWatch, MCA România și Romani CRISS cer dizolvarea Partidului România Unită: „Statul de drept amenințat de forțe paramilitare”

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*