Chiru, nemulțumit de sondajul PNL: „Aceeași firmă de sondare a dat ca favorit pe altcineva în 2012. Viața a demonstrat altfel. Voi cere să fiu candidatul PNL”

Probleme mari în PNL Constanța. După ce-au aruncat mii de euro pe sondaje relevante într-o măsură înțeleasă doar de liberalii de la malul mării, se pare că cifrele nu sunt pe placul tuturor.

PNL Constanța a anunțat la începutul lunii decembrie 2015 rezultatele unui sondaj de opinie comandat în perspectiva proximelor alegeri locale şi efectuat la nivelul municipiului Constanţa în perioada 14 noiembrie-2 decembrie. Sondajul se referă la candidatul pentru Primăria Constanţa şi a fost derulat pe un eşantion de 1.003 persoane, cu vârsta de peste 18 ani.Din anunțul liberalilor notăm că rectorul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, Vergil Chițac, obține „cea mai bună performanță pe dimensiunea de imagine”. În cadrul sondajului au fost cercetați patru reprezentanți ai PNL Constanța – Robert Boroianu, copreşedintele Organizaţiei Municipale a partidului, deputatul Mihai Tararache, senatorul Christian Gigi Chiru și consilierul local Iustin Fabian Roman, reprezentanți ai celorlalte formaţiuni politice, precum și Vergil Chițac. Punctul slab din sondajul PNL în privința lui Chițac îl reprezintă însă notorietatea scăzută (19.5%), intenția de vot exprimată fiind de 12,6%.

Tocmai intenția de vot îl determină pe senatorul Christian Gigi Chiru, capitol la care conduce detașat, să efectueze propriile sale evaluări. Acesta susține că firma care a efectuat sondajele pentru PNL este aceeași care a făcut analize similare și în 2012. Atunci, Chiru a fost devansat de Claudiu Palaz, scandalul dintre cei doi devenind de notorietate. Astăzi, Chiru este hotărât să continuie lupta internă cu co-președintele Gheorghe Dragomir, pentru stabilirea candidaturii la Primăria Constanța.

„Merg mai departe alături de echipă, am un proiect la care lucrez de foarte mulți ani, pentru o administrație liberă, performantă și îmi doresc să fiu parte activă. Îmi doresc din toată ființa mea ca acest proiect să nu se împiedice de criteriile de eligibilitate stabilite de partid, în sensul că aștept cu mare interes și cu o preocupare maximă care problemele în Justiție pe care le am să se încheie până la data alegerilor. (…) Voi face propriile evaluări și fac apel la memorie: în 2012, aceeași firmă de sondare poziționa drept preferat în sondaje pe altcineva, nu pe subsemnatul, stabilea că altcineva ar fi fost eligibil din partea PDL la primărie. Viața ne-a demonstrat că, în final, a fost la cinci procente sub mine! Asta ca să dau un singur motiv pentru care îmi voi face propriile măsurători și după ce voi avea rezultatul lor, dacă nici unul dintre colegii mei nu se vor poziționa mai bine în preferințe, voi aplica pentru o candidatură, pentru care mă pregătesc de ani de zile. (…) Intenția de vot între cei măsurați acolo este categoric în favoarea mea, în procente care foarte greu pot fi recuperate de ceilalți candidați.Dar, dacă se întâmplă acest lucru, nu am nici o problemă în a susține un alt coleg care situează mai bine în sondaj”, a spus Gigi Chiru, pentru Puterea de Constanța.

Comentează articolul!

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Claudiu Palaz, despre circul din PNL: „Este la nivel de țară o strategie de îndepărtare a foștilor PDL-iști”

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*