Senator constănțean în vizită la familia Bodnariu

În perioada 20-22 ianuarie a.c. o delegație a Camerei Deputaților, condusă de deputatul Mircea Dolha, vicepreședinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, din care fac parte și deputatul Mircea Lubanovici, președintele comisiei; deputatul Maria Grecea, membru al comisiei; deputatul Ovidiu Iane, membru al comisiei, precum și o delegație a Senatului, alcătuită din senatorii Titus Corlățean, membru al Comisiei pentru politică externă; Ben-Oni Ardelean, secretarul Comisiei pentru politică externă și Marian Vasiliev, președintele Comisiei pentru egalitatea de șanse, s-au aflat într-o vizită de lucru în Norvegia, în vederea întreprinderii de demersuri politice pentru susţinerea reîntregirii familiilor de români ai căror copii au fost preluați de Serviciul local norvegian de protecție a copilului (Barnevernet), precum familiile Bodnariu, Nan și altele asemenea.

Miercuri,  a avut loc o întâlnire de peste trei ore cu doamna Anne Karin Hamre, guvernatorul județului Sogn og Fjordane, în jurisdicția căruia se află Redal, localitatea de reședință a familiei Bodnariu, și cu reprezentanți ai municipalității Naustdal. După prezentarea făcută de guvernator, parlamentarii români au cerut acesteia imperios reanalizarea ordinului temporar de plasament pe considerentul că măsura adoptată este una disproporționată și reprezintă o interpretare abuzivă a principiului interesului superior al copilului (potrivit legislației internaționale relevante), adăugând că există suspiciuni rezonabile privind unele vicii de procedură (nerespectarea de către Barnevernet a etapelor procedurale prevăzută în legislația norvegiană).

Ulterior, delegația s-a deplasat la reședința familiei Bodnariu din localitatea Redal, unde a avut discuții cu cei doi soți, a vizitat locuința și a constatat condițiile adecvate de viață și dezvoltare oferite copiilor de către părinți. La acest moment a fost prezent și Preasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi al Europei de Nord. De asemenea, parlamentarii au discutat cu vecini ai familiei, cetățeni norvegieni, precum și cu alți membri ai comunității locale care îi cunosc îndeaproape pe Ruth și Marius Bodnariu.

Joi, delegația s-a întâlnit și cu reprezentanții românilor care locuiesc în Norvegia.

12573739_10154013086762518_4763928016449289517_n

„Având în vedere imaginea pe care o are Parlamentul în ochii oamenilor, precum și expresia jignitoare pentru mulți dintre noi: „toți parlamentarii sunt la fel”, delegația parlamentară a solicitat concetățenilor noștri din Norvegia să ne adreseze orice întrebare. Să ne ceară socoteală pentru ceea ce facem. Iar noi să răspundem la absolut toate întrebările. Fără ocolișuri. Să fie o discuție între oameni”, a spus senatorul constănțean Marian Vasiliev.

Vineri, misiunea diplomatică a întreprins ultimele întâlniri, la Ministerul de Externe și la Ministerul Copilului, Egalității și Incluziunii Sociale.

12552580_10154010605087518_4266654631125957395_n

Comentează articolul!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*