PNL Constanța, vizat de limbaj dublu: Iohannis vrea, dar nu vrea nepotism!

Limbajul duplicitar nu mai este un secret în mediul politic românesc. Este tot mai clar pentru români faptul că mesajul transmis de politicieni în spațiul public nu are nici o legătură cu realitatea. Este cazul președintelui Klaus Iohannis care a transmis, vineri, un mesaj interesant. Șeful statului reproșează partidelor înclinația spre nepotism, uitând faptul că filialele partidului care îl susține, respectiv PNL, colcăie de rude de toate gradele. PNL Constanța nu face notă discordantă, toate funcțiile de conducere fiind ocupate de încuscriți, nași, fini, veri, unchi, tată și fiu, toate gradele de rudenie fiind propulsate de mai mulți ani în conducerea liberală de la malul mării.

„Avem o clasă politică plină de clientelism şi nepotism. Ani de zile clientelismul, nepotismul, lipsa de respect faţă de legi, faţă de cuvântul dat, dispreţul faţă de şcoală, de cultură, de valori spirituale au fost afişate fără rezerve şi, mai mult, au impregnat imaginea publică despre ce înseamnă a avea succes în carieră, în viaţă şi mai ales în politică. Ce poate face din anul 2016 unul special nu sunt alegerile în sine ca act politic, ci începutul reaşezării societăţii pe valori”, este mesajul transmis vineri de Iohannis.

Claudiu_Palaz_lider_PMP_Cta_-465x390Ideea nu este agreată nici de „popularii” constănțeni, care aduc aminte rubedeniile liberale ale Constanței. Practic, dacă mesajul lui Iohannis s-ar aplica, PNL Constanța ar înceta să mai existe. Președintele PMP Constanța, Claudiu-Iorga Palaz, a adus aminte și de exemplul de la Ovidiu, unde primarul deja ex-social-democrat a anunțat că va candida anul acesta din partea PNL, fiind astfel încălcate criteriile de integritate ale PNL!

 

„Iohannis a ieșit astăzi și a dat o declarație prin care înțelegem că nu trebuie să se mai practie nepotism! Că a fost un rău adus culturii… Mie mi se pare o fățărnicie din partea lui Iohannis să iasă cu astfel de declarații, în condițiile în care, la Constanța, PNL dă soluția aleșilor locali pentru evitarea legii, iar aceste criterii (de integritate – n.r.) sunt doar praf în ochi aruncate opiniei publice, în ideea că PNL dorește să se reformeze! În ideea în care exemplul de la Constanța este unul de „bună practică” pentru a evita criteriile pe care încearcă Iohannis să le aplice! Au spus că nu au voie să aducă traseiști! Da? Eh, atunci sunt doar niște criterii de imagine și nicidecum niște criterii care se doresc a fi aplicate în reforma clasei politice, a PNL!”, a spus Palaz pentru Puterea de Constanța.

Comentează articolul!

1 Comment on PNL Constanța, vizat de limbaj dublu: Iohannis vrea, dar nu vrea nepotism!

  1. Salut. Am intrat pe pagina ta si am remarcat ca e foarte bine pusa
    la punct si contine lucruri importante. Permite-mi
    sa propun si eu despre un magazin pe internet cu
    produse foarte ieftine: Aliexpress Romania. Cred ca aiaflat deja de el.
    Multumesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*