ROMATSA nu are bani de salarii, sindicaliştii ameninţă cu greva

Statul trebuie să se împrumute pentru a plăti salariile angajaților de la ROMATSA. Regia de stat are conturile blocate, după o decizie a instanței în procesul cu frații Micula. Liderii sindicali au declarat pentru ziarul PUTEREA că s-au strâns deja 63 de milioane de euro pe care ROMATSA ar trebui să-i ia de la Eurocontrol, iar fondurile existente în prezent ar ajunge pentru plata salariilor numai până în februarie. Astfel, Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian – ROMATSA va fi în curând în imporisiblitatea de a-şi plăti angajaţii. Sindicaliștii sunt de părere că statul român va pierde procesul cu fraţii Micula şi ameninţă acum cu proteste.

“Este o problemă serioasă. Din luna septembrie a anului trecut, niciun ban plătit de companiile aeriane nu a mai ajuns la ROMATSA. Fraţii Micula au blocat conturile ROMATSA de la Eurocontrol. Micula solicită statului român 200 de milioane de euro. Regia a angajat avocaţi să ne reprezinte interesele la Bruxelles, în procesul cu cei doi oameni de afaceri. Cu toate acestea, la procesul de la Bruxelles, avocaţii statului român au spus că banii sunt ai statului român, nu ai ROMATSA. Iar directorul nostrum general, care era acolo, deşi el angajase aceşti avocaţi, a ales varianta lor. În plus, la Ministerul Transporturilor şi la Ministerul de Finanţe ne dăduseră dreptate, că banii sunt ai ROMATSA. Mai mult ca sigur, vom pierde procesul. Banii nu ne vor ajunge de salarii. S-au strâns 63 de milioane de euro care se cuvin ROMATSA. Iar fondurile, banii pe care îi avem acum ne-ar putea ajunge până în februarie”, a declarat, pentru PUTEREA, liderul de sindicat al ROMATSA Gabriel Tudorache.

Sindicat: “Este jaful secolului!”

Sindicalistul numeşte aceste probleme ca fiind “jaful secolului”. Conturile bancare ale ROMATSA nu mai sunt alimentate cu sumele de bani aferente serviciilor, deja efectuate, de dirijare a traficului aerian, situația fiind Citește continuarea în Ziarul Puterea…

Comentează articolul!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*