Doi martori confirmă în instanță: după ce amenințarea cu controalele n-a funcționat, Cătălin Rădulescu a oferit o șpagă de 10.000 de lei

Deputatul Cătălin Rădulescu, șeful organizației PSD Diaspora a fost trimis în judecată, în primăvara anului trecut, de procurorii DNA, sub control judiciar, fiind acuzat că a încercat să mituiască un reprezentant al firmei Dedeman Grup. De asemenea, el a fost acuzat că a efectuat acte de comerț, în calitate de reprezentant al, Concordia Con. Strade SRL, firmă la care este acționar, deși acest lucru este incompatibil cu funcția de deputat. Ulterior, așa cum a dezvăluit PUTEREA, Cătălin Rădulescu a scăpat de controlul judiciar și de interdicția de a părăsi țara, folosindu-se de documente falsificate. Doi martori au dat declarații în instanță, prin care confirmă că deputatul Rădulescu a încercat să cumpere, cu 10.000 de lei, indulgența reprezentantului antreprenorului, astfel încât acesta să nu-l amendeze cu 50.000 de lei pentru lucrări prost efectuate. Înainte de a încerca varianta cu „zăhărelul”, Rădulescu folosise și „biciul”, amenințând cu controale „pentru că este la putere”. Mărturiile verbale au fost completate de procurori cu stenograme în care se discută despre deputatul social-democrat în termeni deloc elogioși: Un „îmbârligător“ care „are de dat bani la multă lume, e vai mama lui!”. „Din dispoziţii superioare de partid şi de stat… am o firmă cu dedicaţie pe asfalt, începând de acu’ o oră. (…) Adică n-am de ales şi tre’ să … fac asfaltu’ cu o firmă cu dedicaţie de pe plan local (…) S-a schimbat modificarea şi dacă vrem să deschidem magazinu’ la timp… tre’ să facem asfaltu’ cu cine trebuie!”, îi spunea Marian Adam altui om de afaceri, cu referire la firma lui Rădulescu, Concordia Con. Strade.

În anul 2013, Concordia Con. Strade. SRL, firma controlată de Cătălin Rădulescu a fost contractată de Dedeman Grup pentru a executa lucrările de asfaltare ale parcării magazinului Dedeman din Pitești. Lucrarea în valoare de aproximativ 800 de mii lei i-a atras și pe alți constructori, precum TGM Group Exclusiv, dar, așa cum susțin procurorii, deputatul Rădulescu a fost extrem de convingător. El l-a amenințat pe Marian Adam, director de investiții în cadrul Dedeman Grup și responsabilul proiectului, cu controale de la ANAF, Garda de Mediu  precum și cu blocarea autorizației de construire, pe care urma să o primească de la Primăria Pitești.

Rădulescu a intervenit la primărie

Susținerile procurorilor sunt confirmate și de reprezentantul foștilor concurenți de la TGM, Stănică Olteanu: „De lucrarea de la Dedeman s-a ocupat asociatul meu (afaceristul Longi Nițescu – n.r.), care între timp a decedat. Eu nu știu să se fi făcut presiuni asupra firmei noastre ca să renunțăm la contract. În perioada aceea aveam alte însărcinări în cadrul firmei astfel că nu eram la curent cu aceste probleme și nici el (asociatul –n. r.) nu mi-a spus. Dar din ce îmi amintesc și am mai citit în presă, discuțiile au fost cu beneficiarii de la Dedeman. Am înțeles că Rădulescu le-ar fi spus că va interveni la primărie ca să nu le mai elibereze autorizațiile de construire“.

Denunțătorul a confirmat în instanță amenințările și promisiunile de șpagă

Din documentele aflate la dosarul penal reiese că șeful PSD Diaspora i-ar fi oferit Citește continuarea în Ziarul Puterea…

Comentează articolul!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*