BOMBĂ! Independentul Vrabie la un pas să accepte oferta PNL!

Anul 2016, electoral prin excelență, debutează cu ceea ce formațiunile mai mult sau mai puțin politice ne-au obișnuit în ultimii ani. Ideea de „altfel de politică” se pierde în vânt, în contextul în care opinia publică începe să fie din nou intoxicată cu fel și fel de informații, reale sau nereale, pentru partide nici nu contează. Una dintre aceste informații care astăzi circulă „pe sub mână” o reprezintă negocierile primarului independent al comunei constănțene Peștera, Valentin Vrabie, pe care le-ar avea cu președintele Grup Servicii Petroliere, Gabriel Comănescu.

Sursele noastre confirmă aceste discuții, în prezent fără finalitate. În acest articol plecăm de la ideea pe care Vrabie a prezentat-o întregii țări! Plecat din ograda social-democrată, primarul de la Peștera a intrat în atenția presei naționale prin lupta sa ca independent. Realizările din, cândva, obscura localitate constănțeană l-au propulsat pe hotărâtul Vrabie pe prima pagină a ziarelor și în nenumărate emisiuni televizate. Afirmațiile sale, precum aceea că „trebuie să îți vinzi sufletul ca să fii într-un partid” sunt antologice, nu mai au nevoie de nici o prezentare, lupta lui Vrabie anti-partide fiind un fel de carte de vizită a domniei sale.

După șocul creat de publicarea pe contul personal de Facebook, în decembrie 2015, a unei imagini în care se afla la braț cu președintele PSD Constanța, Felix Stroe, vestea potrivit căreia Vrabie poartă negocieri cu Comănescu a căzut ca un trăsnet!

Comănescu este același om care se străduiește (și reușește) să îl impună pe rectorul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, Vergil Chițac, drept candidat al PNL la Primăria Constanța. Conducătorul de facto al PNL Constanța, pentru că liberalii de la malul mării au și în 2016 liderii pe care îi au de 25 de ani, adică nici unul, Comănescu discută intens și cu această figură emblematică a politicii constănțene, Valentin Vrabie.

Amintim că primarul de la Peștera a fost menționat în explozivele înregistrări publicate de PUTEREA, din ședința PNL Constanța, în care deputatul Gheorghe Dragomir l-a oferit ca exemplu nefericit când a recomandat liberalilor să divorțeze dacă s-ar afla în stare de incompatibilitate!

Puterea de Constanța publică astăzi în exclusivitate declarațiile lui Vrabie pe subiectul ofertei venite din partea lui Gabriel Comănescu. Suntem conștienți că vom fi acuzați de partizanat, însă precizăm că nu suntem interesați de posibilele, actualele sau viitoarele opțiuni politice ale primarului de la Peștera. Din partea noastră se poate înscrie și în partidul aflat la conducerea Coreei de Nord, singurul impediment ar fi cetățenia, nicidecum noi. Însă, declarațiile lui Vrabie privind eventuala acceptare a ofertei PNL sunt magistrale și le redăm exact așa cum primarul de la Peștera ni le-a furnizat:

„Ăuuu! …  Of, of, of… Întâlniri am avut cu multă lume în perioada asta, eu le mulțumesc tuturor că îmi apreciază munca și că sunt o persoană pe care și-ar dori-o în partidele lor, însă eu nu am decis nimic legat de ce se va întâmpla. Încă mai am câteva luni bune de obligații față de cetățenii comunei Peștera. Când o să iau o decizie o să anunț public, restul zvonurilor, știți cum e, nici eu nu mai știu ce e adevărat și ce nu e adevărat… Rămân la aceeași părere (legat de Gheorghe Dragomir – n.r.), dar nu, în nici un caz… nu mă eschivez, să nu știu ce, dar consider că un primar trebuie să fie independent. Merg pe principiul acesta. Nu am decis și mai am multă treabă… corect este să fiu în silenzio stampa până în momentul potrivit, cel mai probabil până la sfârșitul lunii martie. Vorbe… de multe ori nici eu nu mai știu, stau și mă gândesc: oare e adevărat? (…) Ca orice om în viața asta mi-aș dori mai mult, să progresăm, să evoluăm. E normal, trebuie alte resurse, alte pârghii, așa că se subînțelege că voi încerca să fac un pas în viață. Aici, depinde foarte mult și de voința oamenilor, dacă se va întâmpla bineînțeles că voi face acest pas”, a spus Vrabie, pentru Puterea de Constanța.

Dacă, la prima vedere, primarul de la Peștera nu ne spune mare lucru, citind printre rânduri aflăm cu aproximație intențiile sale. Nimic pe această lume nu l-ar fi împiedicat pe Valentin Vrabie să ne spună că nu negociază cu Gabriel Comănescu. Aflăm că nu și-a schimbat părerea despre Gheorghe Dragomir, însă prin „corect este să fiu în silenzio stampa” înțelegem că se gândește la o ofertă care i-a fost deja făcută. Totodată, ne oferă și un termen, respectiv luna martie. Primarul ne spune că „un primar trebuie să fie independent” (deci, nu altă funcție), însă „ca orice om în viața asta mi-aș dori mai mult” și „se subînțelege că voi încerca să fac un pas în viață”, ceea ce ar putea confirma faptul că Valentin Vrabie ar fi tentat de o funcție la Consiliul Județean Constanța, din partea PNL, exact subiectul discutat și negociat cu Gabriel Comănescu.

Vom reveni!

Comentează articolul!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*