Despre prețul gazelor, ANRE și ilustrul dom Havrileț

Bursa Zvonurilor a primit de la un prieten virtual un text foarte interesant pe care îl dă mai departe. Iată-l:

În iulie 2015, Gazprom a scos la licitație o cantitate de 3,2 miliarde metri cubi de gaze la un preț apropiat de cel al gazului din producția internă, 240 dolari mc.

Prin liberalizarea prețului la gaze se urmărește armonizarea prețului gazului din producția internă cu cel din import care la vremea de început a liberalizării era de 540 dolari mc, măsura nașului FMI (sa trăiască, la mai mare!). Acum ele sunt armonizate de ruși, dar noi încă „liberalizăm” Oare unde s-o duce diferența asta de preț plătită de consumatori?

In iulie 2015, Nicolae Havrileț (director ANRE) spunea cu emfază: „În ultimii ani prețul a evoluat în sens crescător pentru că prețurile au fost reglementate; prin liberalizare, ele se duc spre zona de piață liberă, ceea ce a dus la o aliniere la prețurile internaționale, care erau mult mai mari acum 4-5 ani. Acum aceasta descreșterea va intra benefic si în zona consumatorului din România.”

Hopa, să vezi că aștia îmi trimit factură, peste două luni, mai mică. Și am așteptat-o, dar surpriză. Bezmeticii crescuseră prețul la Citește continuarea în Ziarul Puterea…

Comentează articolul!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*