Renault și Chrysler sub anchetă. Noi scandaluri, căderi drastice ale acțiunilor giganților auto și pierderi de miliarde

Acţiunile Renault au scăzut cu până la 20%, după ce un reprezentant al sindicatului CGT a anunţat că oficiali ai biroului antifraudă din Ministerului Economiei din Franţa au confiscat computere de la birourile companiei. Investigația vizează un caz al testelor pentru emisiilor automobilelor.

Agenţi ai biroului antifraudă au vizitat unele sedii ale Renault care au legătură cu standardele de testare şi certificare a motoarelor, a declarat Florent Grimaldi, reprezentant al CGT la uzina Renault din Lardy, confirmând o informaţie relatată de AFP, transmite Reuters, citată de Mediafax.

Acest fapt a lăsat impresia că investigaţia este legată de standardele emisiilor, în urma scandalului de la Volkswagen, a spus Grimaldi.

După acest anunț, joi, acţiunile Renault au scăzut pe bursă cu 16%, la 72,98 euro pe unitate, iar declinul a atins 20% la un moment dat, cel mai amplu după 2008.

De asemenea, acţiunile Fiat Chrysler au fost suspendate joi în mai multe rânduri de la tranzacţionare, la bursa din Milano, după o scădere de peste 10%, în urma informaţiei că Citește continuarea în Ziarul Puterea…

Comentează articolul!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*