Anunţ de la ANAF: cine sunt românii care îşi vor primi banii înapoi în ianuarie

Veşti bune pentru firmele care au de recuperat banii din TVA. Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) rambursează TVA, în luna ianuarie, în valoare de aproape 870 de milioane de lei.

„În selecția lunii ianuarie 2016 au fost cuprinse, în ordinea vechimii, toate deconturile de TVA, soluționate prin decizii de rambursare înregistrate în baza de date până la 11.01.2016, excepție făcând deconturile de TVA aferente operațiunilor de import soluționate până la 21.12.2015”, se menționează în comunicatul transmis de ANAF.

Dintre deconturile soluționate, cel cu compensare și restituire totalizează 829,13 milioane de lei, din care se compensează suma de 83,48 milioane de lei și se restituie suma de 745,65 milioane de lei, iar cele cu compensare integrală au o valoare de 40,5 milioane de lei, scrie Agerpres.

Potrivit ANAF, în cazul compensărilor totale sau parțiale se soluționează toate deconturile pentru care s-a emis decizia de rambursare, iar în cazul sumelor de restituit, care totalizează 745,65 milioane de lei, plata efectivă a fost programată în două tranșe, prima pe 14 ianuarie, în valoare de 270,6 milioane de lei, iar a doua în 29 ianuarie, de 475,05 milioane de lei. „În Tranșa I au fost incluse și toate deconturile al căror termen de soluționare era întârziat cu peste 180 de zile și care au fost cuprinse în selecția lunii curente”, se menționează în comunicatul ANAF.

Comentează articolul!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*