Iohannis: Banca Mondială este optimistă

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit miercuri cu reprezentanții Băncii Mondiale care s-au arătat optimiști în privința performanțelor economice ale României, subliniind că nu trebuie neglijate anumite riscuri și vulnerabilități potențiale, și au exprimat interesul BM de a sprijini în continuare reformele economice și instituționale pentru dezvoltarea pe termen lung, se precizează în comunicat.

Reprezentanții BM au menționat anumite direcții de reformă care vizează în principal sectorul întreprinderilor de stat și îmbunătățirea guvernanței corporatiste, rezolvarea problemei cadastrului, dar și necesitatea dezvoltării și modernizării unor sectoare cheie, precum cel al transporturilor, unde România are foarte multe de recuperat. Iohannis a susținut nevoia ca proiectele și programele aflate în derulare să fie duse la bun sfârșit cu succes, astfel încât calitatea guvernării să se amelioreze și să se reflecte consistent în prosperitate economică și îmbunătățirea nivelului de trai.

Preşedintele României a accentuat nevoia ca proiectele şi programele aflate în derulare să fie duse la bun sfârşit cu succes, astfel încât calitatea guvernării să se amelioreze şi să se reflecte consistent în prosperitate economică şi îmbunătăţirea nivelului de trai.

De asemenea, în cadrul dialogului au fost invocate şi unele evoluţii economice regionale, dar şi globale, în legătură cu potenţialul impact al acestora asupra României. Reprezentanţii Băncii Mondiale s-au arătat optimişti în ceea ce priveşte performanţele economice ale României, subliniind însă că nu trebuie neglijate anumite riscuri şi vulnerabilităţi potenţiale.

La finalul discuțiilor a fost reafirmat faptul că Banca Mondială este un partener important pentru România, în contextul în care şi România reprezintă unul dintre cei mai importanţi parteneri din regiune ai Băncii Mondiale. „

Comentează articolul!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*