Lansare la București a Președinției olandeze a Consiliului UE. Olanda nici măcar nu ia în calcul aderarea României la Schengen

Armonie totală. Așa ar putea fi caracterizată conferința de presă comună, susținută luni, 11 ianuarie, la Reprezentanţa Comisiei Europene din România, cu ocazia lansării Președinției olandeze a Consiliului Uniunii Europene, de Ambasadorul Regatului Țărilor de Jos în România, Stella Ronner-Grubacic, și ministrul Afacerilor Externe al României, Lazăr Comănescu. Au fost discutate câteva dintre punctele considerate majore ale strategiei Olandei pentru următoarele șase luni – atât cât ține mandatul olandez. Ministrul Comănescu a exprimat, în repetate rânduri, suportul total pentru strategia Președinției olandeze. Însă, deși incluse în agenda conferinței, aspecte importante pentru țara noastră din strategia oficială a Olandei nu au fost discutate.

În discursul din cadrul conferinței, ambasadoarea Stella Ronner-Grubacic a ținut să sublinieze că nu doar pe parcursul Președintiei Olandei se va pune accentul pe capitolele enumerate, ci și pe parcursul mandatelor ulterioare, adică ale Slovaciei și Maltei. În linii mari, au fost atinse mai puține aspecte decât în strategia publicată de autoritățile olandeze pe site-ul Ministerului de Externe olandez.

Citește continuarea în Ziarul Puterea!

Comentează articolul!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*