„Siria Libera” a protestat impotriva Rusiei, la Bucuresti. Sirienii din Romania care se opun regimului lui Assad spun ca Putin participa la un „genocid”

Comunitatea “Siria Liberă”, care îi reuneşte pe cetăţenii de origine siriană aflaţi în România şi care se opun regimului preşedintelui Bashar al Assad, a organizat luni un protest în faţa Ambasadei Rusiei de la Bucureşti, aflată pe Şoseaua Kiseleff, protestând împotriva implicării Rusiei în conflictul din Siria, de partea puterii actuale de la Damasc. La protest au luat parte câteva zeci de persoane, manifestaţia derulându-se paşnic.

“Am venit aici să protestăm împotriva politicii Rusiei, care este de partea genocidului pe care îl face dictatorul Bashar Al-Assad în Siria. Rusia a participat la acest genocid cu rachetele balistice din Marea Caspică. Acestea omoară civili, omoară populaţia nevinovată. Ei vin cu motivul că sunt împotriva terorismului, dar din punctul nostru de vedere,  domnul Putin – comunistul Putin – este duşmanul democraţiei. Poporul sirian cere drepturile sale de democraţie şi libertate. Şi a venit şi domnul Putin să participe la acest genocid. Pentru un motiv neexplicat, adică nu există nici logică, nici legislaţia internaţională nu permite acest lucru, şi nici drepturile omului. Avioanele ruseşti lovesc oraşe şi civili în Siria. Armata Iranului şi Bashar Al-Assad, împreună cu Hezbollah, fac o blocadă împotriva civililor din oraşul Madaya. Aţi văzut filme despre Madaya. Este interzis să intre pâine, să intre medicamente, au murit până acum 49 de oameni numai de foame, nu au mâncare. Acesta nu este un război drept sau un război care are o cauză în care poţi să omori un om de foame. Populaţia din Madaya a început să mănânce animale: pisici şi câini sau frunze de pom”, a declarat, pentru PUTEREA, Dr. Ahmad Al-Zaabi, purtătorul de cuvânt al comunităţii “Siria Liberă” din Romania.

Citește continuarea în Ziarul Puterea!

Comentează articolul!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*