Agresorul salvamontistei este ameninţat cu moartea. Inel Miruna susţine că nu îl cunoştea pe interlop

Incidentul petrecut sâmbătă, în Straja, județul Hunedoara, unde un interlop a bătut-o ca în ringul de box, dar fără mănuși, pe o tânără salvamontistă, sub privirile unui jandarm, care nu a intervenit, combinat cu cel de la Constanța, unde o femeie a fost ucisă sub privirile copiilor săi, în urmă cu o lună, de un fost iubit gelos, deși depusese plângere cu câteva zile înainte împotriva acestuia, fiind agresată și amenințată repetat, ne arată un tablou și mai sumbru decât cel clasic, știut sau intuit al (in)competenței și (i)responsabilității forțelor de ordine. Oricât ar fi fost de șocant să aflăm că un partid parlamentar (PNR) și-a creat o structură de tip paramilitar, pentru a interveni acolo unde societatea dă greș, este limpede că apariția nu este din „eter”, ci este rezultanta degenerescenței politicilor publice în domeniul siguranței cetățenilor și în cel al Educației. Momentul în care cetățenii vor acționa ca într-o anarhie, făcând pe justițiarii, nu pare atât de departe. Dovadă sunt amenințările explicite la adresa agresorului salvamontistei.

O salvamontistă a fost bătută de un interlop, sub privirea unui jandarm, sâmbătă noaptea, într-un local din Straja, județul Hunedoara. Tânăra a fost scoasă din bar, în stare de inconștiență și spitalizată (a ajuns, întâi, la Spitalul din Lupeni, cu SMURD-ul, iar de acolo a fost transferată la Petroșani). A fost externată după îngrijirile medicale. Agresorul, Constantin Sorin Paleșică, 33 de ani, este o huidumă, practică boxul și este recidivist. A lovit-o pe tânăra Miruna Inel (21 de ani) de mai multe ori peste faţă, inclusiv cu pumnul, sub privirile unui jandarm montan care se afla cu el la masă și a avut doar o palidă tentativă de a-l calma verbal. Și alți clienţi din club, inclusiv colegi salvamontiști ai victimei, au asistat pasivi la scenele demne de epoca de piatră. Doar DJ-ul se pare că a intervenit verbal, iar pentru asta s-a ales și el cu o ploaie de pumni.

Paleșică a fost reținut după o altercație cu jandarmii, în decursul căreia l-a amenințat explicit pe unul dintre aceștia: „Îţi dau somn, bulangiule, hai să ne batem!”. Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Hunedoara, jandarmii montani l-au dus întâi pe agresor la postul lor, i-au aplicat o amendă de 1.000 de lei și apoi l-au predat Poliției din Lupeni (în media online a apărut informația că Paleșică ar fi fost eliberat). Duminică dimineaţă, agresorul a fost audiat la Poliţia Lupeni şi a rămas în custodia poliţiştilor, urmând a fi prezentat magistraţilor. Victima a depus o plângere împotriva sa, alături de un certificat medico-legal.

Subofiţerul de jandarmi Sorin Moldovan, care se afla la masă cu agresorul, dar nu a intervenit pentru aplanarea conflictului, a fost audiat, și el, la sediul Poliţiei Lupeni. Jandarmii au anunțat constituirea unei comisii de anchetă, în cazul acestuia.

Cazul a luat amploare, după ce înregistrarea incidentului a fost postată pe Youtube, fiind ulterior preluată de Citește continuarea în Ziarul Puterea…

Comentează articolul!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*