EXCLUSIV Probleme din ce în ce mai mari pentru finanțarea campaniei electorale a PNL Constanța: s-a cerut INSOLVENȚA Grup Servicii Petroliere!

Zvonurile referitoare la situația din ce în ce mai dificilă pentru Grup Servicii Petroliere (GSP) se confirmă. Gigantul românesc care desfășoară activități în sectorul forajului marin și al serviciilor anexe suferă de pe urma problemelor apărute pe piața de profil. Astfel, tăierile de salarii vehiculate încă de anul trecut se anunță a fi din ce în ce mai aproape, iar, recent, sute de angajați au fost informați că vor fi trimiși forțat în concediu pentru o perioadă de zece zile, situație care va demara începând de luni, 8 februarie a.c.

Numele patronului GSP, Gabriel Comănescu, este strâns legat de candidatura fostului rector al Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, Vergil Chițac. Acesta s-a implicat deschis în politică când încă era contraamiral de flotilă activ, dar a trecut în rezervă, la cerere, la sfârșitul lunii ianuarie, după ce PUTEREA a semnalat situația de incompatibilitate în care se afla. Acum lucrează intens pentru viitoarea campanie electorală sub umbrela PNL,  partid a cărui filială de la Constanța se confruntă, însă, cu scandaluri de proporții.

Gura târgului spune că Vergil Chițac ar beneficia „de fonduri nelimitate” de campanie, conform spuselor anturajului său. Cum prietenia sa cu patronul GSP este de notorietate, e limpede că Grupul lui Gabriel Comănescu ar trebui să fie sursa acestei lejerități financiare.

Se cere insolvența!

Situația se complică din ce în ce mai mult pentru GSP, întrucât societatea comercială SC NAVIREX SRL i-a cerut insolvența! Potrivit dosarului nr. 426/118/2016, ce are ca obiect
deschiderea procedurii la cererea creditorului, NAVIREX, în calitate de creditor, solicită insolvența GSP, în calitate de debitor. Potrivit surselor noastre, este vorba de suma de 60.000 lei, ca urmare a serviciilor de reparații platforme pe care NAVIREX le-a prestat pentru GSP în cursul anului trecut.

SC NAVIREX SRL este o societate cu vechime în Constanța. Înființată în 1993, înțelegem din ultimii indicatori financiari, din 2014, că înregistrează o cifră de afaceri netă de aproximativ 1,25 milioane lei și, în același an, a înregistrat un profit de 177.000 lei. Societatea se ocupă cu întreținerea și repararea navelor și bărcilor și nu depășește mai mult de 15 angajați.

Potrivit dosarului nr. 426/118/2016, primul termen la Tribunalul Constanța va avea loc în 22 februarie a.c. PUTEREA va urmări îndeaproape traseul acestui dosar.

GSP1

Chițac: „Comănescu este omul meu”

Între timp, Vergil Chițac încearcă să salveze mai degrabă, decât să păstreze aparențele. Joi, a organizat o conferință de presă la sediul PNL Constanța, în care a citit de pe o foaie de ce vrea să candideze, ulterior fugind din fața presei, pentru a nu răspunde la întrebări. Ajuns acasă, Chițac s-a arătat mult mai interesat pentru întrebările cetățenilor, care încep să afle despre relația acestuia cu Gabriel Comănescu, iar unul dintre răspunsurile sale frizează ridicolul, susținând că „Gabriel Comănescu este omul meu”!

„Am mai răspuns, s-au inversat numele. Comănescu e omul meu nu eu al lui pentru simplu motiv că eu l-am învățat carte pe el și nu el pe mine! În rest, să auzim de bine!”, i-a precizat Chițac unui constănțean.

GSP2

Partidul Național Liberal și-a continuat tradiția de a trata presa constănțeană pe post de propriile firme de PR, bună doar să facă poze și să ducă mai departe mesajul cosmetizat, stabilit cu ușile închise. După o repriză de câteva minute la începutul ședinței de miercuri, (impropriu spus) rezervată presei, liberalii au trecut la dezbaterile pentru care au venit la sediul din bd. Ferdinand, respectiv validarea fostului rector al Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, Vergil Chițac (foto centru), în funcția de candidat al partidului pentru Primăria Constanța. Evident, Chițac a semnat adeziunea la partid, a fost numit în funcția de președinte al organizației municipale, care, conform „tradiției”, înseamnă și postura de candidat. Spunem numit, pentru că alegerea sa a fost o glumă proastă pentru cei prezenți. La validarea lui Chițac, nici nu s-au numărat toate voturile! Plictisit de ideea de a se număra voturile „pentru”, secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, a demonstrat că a venit de la București să facă figurație și a precizat: „unanimitate”, în timp ce voturile se numărau!

IMG_8332_DxO

Se recomandă ca intelectual, însă se regăsește și în lumea mondenă! După ce a organizat în luna decembrie 2015 un concert cu Delia, „intelectualul” Chițac va „defila” prin Constanța cu Andra și Cristina Bălan! Concertul ultimelor două va avea loc vineri, 12 februarie a.c., la Sala Sporturilor, cu începere de la orele 19.00, iar intrarea este liberă, ca la orice campanie electorală care se respectă. Evenimentul face parte din cadrul campaniei „Iubește Constanța”, prin care Vergil Chițac întreține mondenismul care aduce aminte de vremurile lui Radu Mazăre fără nici o reticență, în ciuda faptului că fostul rector al Academiei Navale plictisește constant audiența cu intențiile sale de „renaștere a culturii constănțene”.

ZIARUL PUTEREA

Citește și:

EXCLUSIV: PNL va avea probleme cu finanțarea campaniei pentru Primăria Constanța. Grup Servicii Petroliere trimite angajații în concediu forțat

Chițac ales la al `nșpelea Congres! PNL intră în cursa pentru Primăria Constanța cu locul PATRU! IATĂ SONDAJUL!

Comentează articolul!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*