Inventivul Mihai Petre: Dezbatere publică pe Facebook pentru viitorul Constanței

Fostul consilier județean, Mihai Petre, este ultimul dintre potențialii candidați la Primăria Constanței care preferă să păstreze suspansul. Nu spune răspicat că va candida la Primărie. Spune doar că va candida, doar că nu știm unde. Putem doar să intuim. Însă, până se gândește Mihai Petre să ne spună ce are de gând să facă, ne axăm atenția pe dezbaterea pe care a lansat-o joi.

ReStartConstanța_n02-00

„ReStart Constanța” este invitația lui Mihai Petre pentru constănțeni. Ne dăm cu părerea, propunem. Ca la partid. Sau ca la Consiliul Județean, unde i-a priit lui Petre. Așadar, constănțenii sunt invitați să participe activ la programul de guvernare locală pe care îl propune fostul consilier județean.

ReStartConstanța_n14-00

„Pe parcursul anului 2015, am lucrat la un Program de Guvernare Locală pentru perioada 2016-2020. Nu am făcut niciun secret din acest fapt, am vorbit despre Program ori de câte ori am avut ocazia în emisiuni, m-am consultat cu oameni apropiați și experimentați. (…) Astăzi am decis să fac public Programul de Guvernare Locală – „Restart Constanța”. Înainte de candidați și candidaturi, consider că orașul are nevoie de o dezbatere serioasă pe probleme și soluții. Constănțenii trebuie să vadă că pe lângă oameni cu vorbe, există și oameni cu programe. În plus, cred că este de bun simț ca înainte de a spune „Da, vreau să candidez!”, să spui „Da, asta vreau și pot să fac!” Le mulțumesc tuturor celor care au contribuit cu o idee, cu un sfat, cu o corectură la Program, prieteni, jurnaliști, foști colegi din spectrul politic. Nu peste mult timp îmi voi anunța și decizia cu privire la intenția de a candida la alegerile locale din luna iunie a acestui an. Programul „Restart Constanța” este deschis dezbaterii până la finele acestei luni. Totul poate fi îmbunătățit! Aștept opiniile și sugestiile voastre”, a precizat Mihai Petre.

ReStartConstanța_n16-00

Potrivit acestuia, este necesară înființarea unui „Ghișeu Unic”, unde „într-o singură clădire și într-un singur loc, constănțenii își vor rezolva toate problemele. Nici un constănțean nu va mai fi plimbat între birourile din cadrul Primăriei sau între instituțiile subordonate, ci birourile vor plimba hârtiile pentru a oferi situația la problemă.”

Totodată, „vor fi reziliate urgent toate contractele care drenează banul public în diverse firme, indiferent de numele persoanelor sau de partidul care se află în spatele lor (Polaris și Pomacost sunt doar două dintre firmele căpușă în care s-a drenat bugetul local)”.

ReStartConstanța_n26-00

Mihai Petre se gândește și la o „comisie mixtă a dezvoltării mediului de afaceri”, sub egida primarului; dar și la extinderea turismului: „pe lângă stațiunea Mamaia, oferta turistică locală va cuprinde și lacul Siutghiol, Satul de Vacanță, lacul Tăbăcărie, Mozaicul Roman, Cavoul Hypogeu, Portul Turistic, plaja Modern ș.a.m.d.”.

ReStartConstanța_n30-00

Comentează articolul!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*