RAJDP pusă pe butuci! Se lucrează cu zâmbetul pe buze la disponibilizări

S-a străduit intens mai bine de un an și a reușit: Consiliul Județean Constanța (CJC) a pus pe butuci Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri (RAJDP). Instituția condusă până nu demult de Adrian-George Gâmbuțeanu a ajuns într-o situație deplorabilă. Scandalul politic dintre Gâmbuțeanu și cei doi vicepreședinți ai CJC, Cristinel Dragomir și Cristian Darie, a dus la demiterea primului și la demolarea RAJDP. Personajele „plantate” de cuplul Dragomir – Darie contrastează astăzi cu vremurile lui Gâmbuțeanu. Profiturile de atunci sunt astăzi doar o palidă amintire, întrucât astăzi vorbim de administratori judiciari, disponibilizări, renegocieri de contracte, pe scurt: jale!

În cadrul ședinței CJC de joi, Cristinel Dragomir a amintit de „situația specială” de la RAJDP.

„Suntem în situația în care avem administrator judiciar, o societate din București. A avut loc o ședință în data de 29 decembrie, în care CA și administratorul judiciar au numit administratorul special. Nu se va mai putea face nici un fel de activitate, s-a stabilit un calendar, până la 20 februarie se vor înscrie toți cei care sunt la masa credală, urmând ca până la sfârșitul lui martie să prezinte CA un plan de organizare și atunci îl vom supune aprobării plenului CJC. Ce este important la acest buget: contribuția CJC. Noi o să avem două contracte, unul este cel cu deszăpezirea, încheiat anul trecut, cu o valoare maximă de 9 milioane lei și, de asemenea, pentru lucrările pentru drumurile județene, de 30 de milioane, cuprinzând lucrări de estetică rutieră, de investiții noi, asfaltare, pietruire”, a spus Dragomir.

La solicitarea consilierului liberal George Măndilă, președintele CA al RAJDP, Gheorghe Niculae (foto), a prezentat un scurt raport.

„Sunt conturile deblocate din 31 decembrie 2015. Am avut realizări în ianuarie de aproape două milioane lei și estimăm că vom fi pe profit. Vom avea o restructurare, avizare de contracte, legături cu banca. În referire la chestiunea cu leasingul, am convenit cu administratorul judiciar și cu firma de leasing să convertim relația noastră la un contract de închiriere, la același nivel de cost ca în contractul de leasing. (…) Probabil, săptămâna viitoare încheiem contractul de închiriere, cu promisiunea ca în cel mai scurt timp să găsim calea legală pentru a converti contractul de leasing și de a beneficia de toate prevederile specifice unui contract de leasing, în special prevederea de cumpărare la finalul leasingului a tuturor echipamentelor. Astăzi, am avizat o listă cu persoanele care vor fi disponibilizate, cu respectarea prevederilor din Codul Muncii. Sunt persoane care nu au contribuții directe la generarea de valoare adăugată. Până la 31 martie a.c. vom încheia procesul acesta și să avem doar persoane care își justifică fără discuții postul și activitatea”, a spus Gheorghe Niculae.

Totodată, potrivit acestuia, RAJDP mai are creanțe de recuperat de la două primării din județ: Deleni, suma de un milion de lei și, respectiv, primăria Peștera, suma de 670.000 lei.

Comentează articolul!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*