Trai neneacă: 27.000 EUR anual de la Cristinel Dragomir, din bugetul județului, pentru o casă de avocatură!

Munca la stat, viață bună. O demonstrează noul contract care a intervenit între Consiliul Județean Constanța (CJC) și societatea civilă profesională de avocați Ceparu și Irimia. Pentru că, în ultimii ani, colaborarea dintre casa de avocatură și CJC s-a desfășurat sub egida acuzațiilor de corupție care au planat asupra lui Nicușor Constantinescu, iată că, astăzi, vicepreședintele cu atribuții de președinte al CJC, Cristinel Dragomir, a descoperit și calea de recompensare!

În cadrul ședinței de joi a consilierilor județeni, CJC a aprobat prin vot plata lunară a sumei de 10.000 de lei către firma de avocatură. Consilierii județeni liberali s-au opus, însă majoritatea social-democrată a stabilit: 10.000 lei lunar către societatea civilă profesională de avocați Ceparu și Irimia, plus, potrivit lui Cristinel Dragomir, onorarii suplimentare în funcție de situațiile ivite.

„Ni s-a reproșat faptul că am aprobat o hotărâre prin care am împuternicit președintele să semneze și ni s-a recomandat pe viitor să supunem atenției plenului CJC fiecare contract în parte, inclusiv cu sumele, deși noi am publicat pe site, dar ni s-a recomandat acest lucru și nu putem decât să ne conformăm. Prin urmare, având în vedere acest lucru, la fiecare ședință, vom supune aprobării aceste contracte de consultanță, pe dosare și care este onorariul pe dosarul respectiv. (…) Colaborăm cu această societate de ceva ani, suntem mulțumiți de activitatea lor, de vechimea și de rezultatele pe care le-au avut”, a spus Cristinel Dragomir.

Amintim că, în luna decembrie a anului trecut, CJC s-a constituit ca parte civilă în două dosare în care președintele suspendat al  instituției, Nicușor Constantinescu, este trimis în judecată. Este vorba despre dosarele penale nr 4384/118/2015 al Tribunalului Constanța și dosarul penal nr 2596/118/2015 al Tribunalului Constanța. Referitor la al doilea dosar, Constantinescu a fost trimis în judecată de către procurorii DNA Constanţa, în aprilie a.c., în stare de arest la domiciliu. Dosarul întocmit de procurorii DNA – Serviciul Teritorial Constanța, arată un prejudiciu de peste 8 milioane de euro judeţul Constanţa.

Comentează articolul!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*