Legea securității cibernetice, fără legătură cu „Big Brother”. Ministrul Comunicațiilor nu are de gând să reglementeze internetul

Ministrul Comunicațiilor, Marius Bostan a declarat joi, la o dezbatere cu tema „Cine administrează internetul”, la Camera Deputaților, că Legea securității cibernetice este necesară pentru a putea operaționaliza un anumit tip de răspuns și de a ridica capacitatea de reacție la atacurile cibernetice și că nu este vorba de a limita drepturile și libertățile cetățenești.

„Există o preocupare la nivel guvernamental și la nivelul instituțiilor statului privind toată această problematică (n.r. privind atacurile cibernetice). Legea securității cibernetice face operabilă și elaborarea strategiilor și planurilor de măsuri. Sunt elaborate strategii și planuri de măsuri, dar este nevoie de enforcement-ul securității cibernetice și de asta e foarte mare nevoie de ea, pentru a putea operaționaliza un anumit tip de răspuns și de a ridica capacitatea de răspuns la aceste atacuri. Nu este vorba de a limita drepturile și libertățile cetățenești. Aici vorbim de niște lucruri tehnice, de principiu, care ne fac mai responsabili cu cetățenii și cu țara noastră”, a precizat Bostan, răspunzând unei întrebări pe această temă. El a adăugat că adoptarea acestei legi va contribui la ridicarea nivelului de încredere atât la nivel global, cât și regional.

„Dacă lipsește încrederea, toată lumea nu ar mai folosi cardurile bancare. Deci, acest nivel de încredere trebuie menținut și trebuie să fim prevăzători. Văzând ce se întâmplă în lume, în jurul nostru, văzând ce s-a întâmplat anul trecut, dacă analizezi aceste lucruri, nu poți sta cu mâinile în sân, ele trebuie luate cu prudență, cu grijă, dar ele trebuie să fie suficiente pentru a ne proteja. Niciodată nu există un sistem perfect de protecție, dar trebuie să facem ceea ce ține de noi”, a afirmat ministrul Comunicațiilor.

Pe de altă parte, Marius Bostan a precizat că Citește continuarea în Ziarul Puterea…

Comentează articolul!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*