Executările silite – noile trupe de comando ale României. Designerii ANAF sunt puși pe fapte mari

Dacă ești mare datornic la stat, ar fi bine să-ți placă filmele de comando. Dacă nu, ghinion: de așa ceva vei avea parte în perioada următoare, fiindcă angajații direcției de executări silite cazuri speciale din ANAF se vor deplasa în misiuni îmbrăcați în uniforme cu aspect specific trupelor de comando. Poate că nu vor avea arme grele de foc în dotare, însă vor acționa cu puteri devastatoare pentru afacerile care prosperă sau supraviețuiesc fiindcă nu-și plătesc dările. „Delta Force” ANAF va acționa în următoarele cazuri: dacă debitorii fac parte din categoria marilor contribuabili, dacă sumele datorate la bugetul de stat depășesc 10 milioane de euro, dacă sunt persoane sancționate internațional, în diverse situații considerate speciale.

Agenția Națională de Administrare Fiscală a aprobat, recent, Regulamentul privind normele generale si speciale de dotare a personalului din structurile de executări silite cazuri speciale. Documentul a fost publicat, marți, în Monitorul Oficial.

Conform Regulamentului, angajații din structurile de executări silite cazuri speciale sunt obligați să poarte, în timpul executării misiunilor specifice „din teren”, uniformă de serviciu cu însemne distinctive. Uniforma se acordă gratuit, iar angajații de la executări silite sunt obligați să o păstreze „în stare normală de utilizare, curată,îngrijită” și „să respecte cu stricteţe reglementările stabilite privind portul acesteia”. Dacă uniforma este ruptă sau pătată, iar posesorul nu poate justifica cele întâmplate, e bun de plată: „Deteriorarea sau distrugerea parţială ori totală a uniformei de serviciu, a însemnelor și accesoriilor specifice, din motive imputabile funcţionarului public, atrage răspunderea patrimonială a acestuia, proporțional cu durata normată de folosinţă neîndeplinită. Obţinerea unei noi uniforme de serviciu, a însemnelor și accesoriilor specifice se face cu plata contravalorii acestora”. Tot buni de plată sunt cei ale căror contracte de muncă încetează din vina lor.

Uniforma de vară

Anexa la Regulament prevede că „Uniforma de serviciu de vară — bărbaţi şi femei — se compune din: — bluzon, confecţionat din ţesătură ripstop (rezistentă la rupere – n.r.) în culorile camuflajului digital urban, din trei nuanțe de gri, de la alb la negru, cu proprietăți hidrofobe, cu o foarte bună rezistentă la uzură, murdărire şi protecție la căldura soarelui şi a vântului. Bluzonul se compune din piepţi, spate, mâneci, guler şi este prevăzut cu epoleți. Pe mâneca stângă este aplicată Citește continuarea în Ziarul Puterea…

Comentează articolul!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*