Chițac ales la al `nșpelea Congres! PNL intră în cursa pentru Primăria Constanța cu locul PATRU! IATĂ SONDAJUL!

Partidul Național Liberal și-a continuat tradiția de a trata presa locală pe post de căței buni doar să facă poze și să ducă mai departe mesajul cosmetizat, stabilit cu ușile închise. După o repriză de câteva minute la începutul ședinței de miercuri, (impropriu spus) rezervată presei, liberalii au trecut la dezbaterile pentru care au venit la sediul din bd. Ferdinand, respectiv validarea fostului rector al Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, Vergil Chițac, în funcția de candidat al partidului pentru Primăria Constanța. Evident, Chițac a semnat adeziunea la partid, a fost numit în funcția de președinte al organizației municipale, care, conform „tradiției”, înseamnă și postura de candidat. Spunem numit, pentru că alegerea sa a fost o glumă proastă pentru cei prezenți. La validarea lui Chițac, nici nu s-au numărat toate voturile! Plictisit de ideea de a se număra voturile „pentru”, secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, a demonstrat că a venit să facă figurație și a precizat: „unanimitate”, în timp ce voturile se numărau!

„Auzi, nu vrei de data asta să mă ocolești?” De la „unanimitate” la „majoritate” e cale lungă!

Spectacolul trist de la PNL i-a afectat pe majoritatea liderilor liberali de la Constanța. Aceștia au precizat pentru Puterea de Constanța că nu vor să ofere declarații.

„S-a întâmplat exact ceea ce știam deja. Ce să-ți zic altceva? Nu vreau să dau declarații, ia de la alt coleg”, a spus un lider liberal pentru Puterea de Constanța. Altul, mult mai trist, ne-a indicat scurt: „Știi că îți spun de fiecare dată, dar, auzi, de data asta nu vrei să mă ocolești?”

Bâlbâiala liberală nu avea cum să țină prea mult, în ciuda temelor făcute. Pentru că minciuna are picioare scurte, aflăm de la consilierul județean George Măndilă că unanimitatea nu prea a fost unanimitate.

„Cererea de adeziune a domnului Chițac a fost aprobată prin majoritatea votului Biroului. Totodată, au fost discutate propunerile pentru candidatura la Primăria municipiului Constanța. În prezența forului ierarhic superior, anume domnul secretar general Ilie Bolojan, au fost prezentate candidaturi. Una a fost a domnului Chițac. Celelalte știute, respectivii întrebați dacă se mai înscriu în fața Biroului pentru a face o astfel de propunere, nu au mai făcut-o. Din momentul acela, domnul Chițac s-a prezentat. (…) Nu ridicau toate mâinile din sală, nu erau doar membrii Biroului, erau și alți. În sală erau 80 de persoane și din Birou 50. 10 persoane au absentat. 50 au fost la început, dar au mai venit 3 dup-aia…”, a spus George Măndilă, pentru Puterea de Constanța.

Marile absențe: Mihai Lupu și Victor Manea

Alegerea lui Chițac în stilul identic al alegerii lui Nicolae Ceaușescu la vestilele Congrese se pare că nu a fost nici pe placul unor liberali cu state vechi prin Constanța. Despre deputații Mihai Lupu și Victor Manea s-a vorbit intens, tocmai pentru că au fost marile absențe ale evenimentului PCR-ist din bd. Ferdinand. Deși, evenimentul a avut loc miercuri, Lupu s-a scuzat că are un eveniment important programat pentru joi.

„Mâine, am programat o ședință la Comisia de Transporturi, cu privire la un master plan, la care sunt convocații miniștrii Transporturilor, Finanțelor, Mediului, Fondurilor Europene, dar și secretari de stat. Pregătim, e o ședință premergătoare. Pe 30 martie avem invitată Comisia Europeană pentru Transporturi, care va veni pe tema aceasta, pe master plan. Mie mi se pare foarte important ca noi, ca țară, să ne pregătim foarte bine. Nu mă joc cu vorbele, chiar cred ce spun”, a spus deputatul Mihai Lupu, pentru Puterea de Constanța.

Cum plasezi locul patru pe primul loc. EXCLUSIV: mult așteptatul sondaj al PNL!

Puterea de Constanța prezintă în EXCLUSIVITATE sondajul realizat de PNL Constanța. Amintim că la începutul lunii decembrie 2015, PNL Constanța a anunțat rezultatele unui sondaj de opinie comandat în perspectiva proximelor alegeri locale şi efectuat la nivelul municipiului Constanţa în perioada 14 noiembrie-2 decembrie. Sondajul se referă la candidatul pentru Primăria Constanţa şi a fost derulat pe un eşantion de 1.003 persoane, cu vârsta de peste 18 ani. Precizăm că cei care s-au înscris în această glumă numită și „cursă internă de partid” au fost nevoiți să scoată din buzunar 9.700 EUR! Gluma merge mai departe, în sensul că PNL a stabilit candidatul pe cel de pe locul… patru!

PNL1

Publicația noastră a intrat în posesia sondajului nepublicat al liberalilor constănțeni încă dinainte ca aceștia să beneficieze de el, pe care l-au prezentat celor pe care-i consideră fraierii lor, adică presa, după cum au vrut. Astăzi, constănțenii vor avea ocazia să vadă rezultatul real al sondajului efectuat de PNL Constanța.

Potrivit sondajului, Vergil Chițac este întrecut la notorietate și de deputatul Mihai Tararache! 31,1% este „scorul” lui Tararache, comparativ cu 19,5% al lui Chițac!

Societatea care a realizat sondajul pentru PNL le recomandă liberalilor de la malul mării să facă ceea ce nu au fost obișnuiți în ultimii ani, adică să muncească!

„Atât în cazul candidaților la primăria Constanța cât și în cazul Consiliului Județean, PNL obține cel mai ridicat nivel al intenției de vot în rândul grupei de vârstă 18-29 ani, o grupa de vărsta strategică cu impact pe termen lung din punct de vedere al evoluției partidului. În același timp trebuie menționat faptul că diferența de performanță în cadrul celorlalte grupe de vârstă este semnificativă. De aceea, este necesară îmbunătățirea ofertei electorale pentru grupele de vârstă 30+ ani”, se arată în concluzii.

PNL2

PSD conduce detașat în preferințe electoratului constănțean, 24%, față de doar 16% ai PNL. În ceea ce privește percepția candidaților la Primăria Constanța, Vergil Chițac se află pe locul patru, fiind întrecut de Decebal Făgădău (PSD), Christian Gigi Chiru (PNL) și Claudiu-Iorga Palaz (MP), la toate capitolele: corectitudine, pricepere, seriozitate, „realizează ceea ce își propune”„de cuvânt”, „gospodar”, „bun ca primar al municipiului Constanța” sau „apropiat de oameni”.

PNL3

PNL4

Citește și:

EXCLUSIV: PNL va avea probleme cu finanțarea campaniei pentru Primăria Constanța. Grup Servicii Petroliere trimite angajații în concediu forțat

Comentează articolul!

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. EXCLUSIV Probleme din ce în ce mai mari pentru finanțarea campaniei electorale a PNL Constanța: s-a cerut INSOLVENȚA Grup Servicii Petroliere!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*