Fiscul, anchetat de DNA pentru tergiversarea executării lui Voiculescu. La un an şi jumătate de la sentinţa în dosar, statul a recuperat doar circa 1% din prejudiciul de 60 de milioane de euro

Tergiversarea recuperării prejudiciului de 60 de milioane de euro stabilit în dosarul Voiculescu-ICA se pare că a atras atenţia procurorilor DNA, care bănuiesc că vina pentru această situaţie revine ANAF şi altor instituţii implicate care bat pasul pe loc, deşi au toate instrumentele legale la dispoziţie pentru a pune în executare decizia instanţei. Potrivit unor calcule, după an şi jumătate de la sentinţa definitivă de condamnare şi confiscare, din august 2014, statul a reuşit să recupereze doar puţin peste 1% din valoarea întregului prejudiciu din dosarul lui Voiculescu.

Aşa se face că procurorii DNA s-au sesizat din oficiu și au deschis un dosar în legătură cu săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul și nerespectarea hotărârilor judecătorești de către funcționari din ANAF și alte instituții, precum și de către persoane condamnate.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție s-au sesizat din oficiu cu privire la suspiciunea săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul și nerespectarea hotărârilor judecătorești, de către funcționari publici din cadrul ANAF, al altor instituții și de către persoane condamnate la pedepse privative de libertate. Acest nou dosar penal s-a constituit în condițiile în care hotărâri judecătorești definitive nu au fost executate sub aspectul recuperării prejudiciului cauzat bugetului de stat”, se arată într-un răspuns DNA, trimis marți Agerpres.

Potrivit procurorilor, o adresă care conține documente referitoare la o executare silită a fost primită și înregistrată la DNA, urmând a fi luată în considerare în dosarul penal.

Curtea de Apel a dat verde confiscării

Surse judiciare au declarat că procurorii efectuează Citește continuarea în Ziarul Puterea…

Comentează articolul!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*