Contracte de închiriere vs. declaraţii de impunere. Primăria Capitalei pune inutil pe drumuri proprietarii de maşini

O adresă emisă de Direcţia Economică a Primăriei Capitalei în ultimele zile ale lunii ianuarie i-a bulversat atât pe bucureşteni, cât şi direcţiile de taxe şi impozite locale din sectoare. În adresa Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), care dorea să clarifice lucrurile, se vorbea despre obligativitatea fiecărui contribuabil care deţine un autoturism de a depune declaraţia de impunere dacă „nu are un contract legal privind ocuparea locului public de parcare de reşedinţă”. Documentul mai mult i-a încurcat pe oameni şi pe funcţionari, care au înţeles că toţi bucureştenii care au maşini trebuie să depună declaraţia de impunere, chiar dacă îşi ţin maşinile pe trotuare. Acum PMB îşi interpretează propriul comunicat.

De la sfârşitul săptămânii trecute bucureştenii sunt stresaţi după ce au aflat că trebuie să depună declaraţia de impunere la direcţia de taxe şi impozite dacă deţin în proprietate un automobil sau mai multe. Desigur, din denumire, toţi au înţeles că trebuie să plătească şi ceva în plus. Aşa s-a şi întâmplat. Potrivit purtătorului de cuvânt al PMB, Alexandru Ichim, „nebunia a plecat de la Primăria Sectorului 2, unde cetăţenii care s-au dus să-şi prelungească contractele de închiriere a locurilor de parcare au fost îndrumaţi de funcţionari să completeze şi declaraţia de impunere şi s-au format cozi imense”. Nu am aflat cum a fost remediată problema, dar Direcţia Venituri Buget Local Sector 2 nu a făcut precizări nici măcar acum. Este singura primărie care nu oferă nici o explicaţie. După un simplu click pe banner-ul DVBL apare un afiş. Acesta are şi o frază de final în plus faţă de adresa PMB, prin care s-a dorit o lămurire suplimentară, dar mai rău a încurcat. „În concluzie declaraţiile de impunere pentru utilizarea locurilor publice pentru parcări de reşedinţă se vor depune doar de cei care nu au încheiat un contract legal”, se spune în postarea distribuită de PMB primăriilor de sector.

Precizările primăriilor

• Sector 1- viceprimarul Vasile Moțoc a postat pe site-ul Primăriei Sectoului 1 următoarele: În urma discuțiilor avute cu reprezentanții Primăriei Municipiul București s-a ajuns la concluzia că în Sectorul 1 Declarația de Impunere nu este obligatorie. Primăria Sectorului 1 încheie contracte de închiriere a locurilor de parcare de reședință, care sunt titlul de creanță. Contribuabilii nu pot plăti impozit pe proprietate pentru locul de parcare de reședință, deoarece nu îl au în proprietate. Conform legii, dacă există deja un contract încheiat între contribuabil și Administrația Domeniului Public, acesta trebuie să Citește continuarea în Ziarul Puterea…

Comentează articolul!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*