Locuitorii din cartierul Tomis Nord s-au săturat de RCS-RDS!

Locuitorii cartierului constănțean Tomis Nord duc un război cu compania RCS-RDS. Aceștia au demarat o petiție, prin care susțin că s-au săturat de „servicii incomplete la un preț exagerat”.

„Compania RCS-RDS va aduce serviciile sale in cartier, costurile pentru fibra optica pana la intrarea in apartament vor fi suportate de aceasta, iar legatura din apartament se va face de cea existenta ( daca aceasta exista ), daca nu, singurele costuri vor fi pentru cablarea apartamentului si cele ale abonamentului!
Abonamentele si costurile acestora le puteti accesa pe site-ul dumnealor !
Infiintez aceasta petitie in urma unui inconvenient avut cu o alta companie de televiziune si internet, si anume : mi s-a parut o batjocura fata de client, faptul ca detin un abonament la aceasta companie, iar la achizitionarea celui de-al doilea televizor, pentru a beneficia de cel de-al doilea decodor, mi s-a comunicat faptul ca va trebui sa platesc inca un abonament, in conditiile in care detin un abonament pentru care achit suma de 90 lei pe luna. (…) Pentru detalii ne puteti contacta la numarul de telefon : 0757 809 986, Zaharia Teodor Ovidiu”, se arată în petiția disponibilă AICI.

Puterea de Constanța s-a adresat unei case de avocatură, care a precizat că practica RCS-RDS din cartierul constănțean Tomis Nord este o dovadă clară de clauză abuzivă!

„Este o evidentă situație de clauze abuzive, mai exact de vânzare forțată; să facă sesizare la ANPC cei afectați. Recomandăm aici Legea privind codul consumului, legea nr. 296/2004, republicat 2008”, a precizat președintele Urban și Asociații, Iulian Urban, pentru Puterea de Constanța.

Într-adevăr, la art. 10 din legea nr. 296/2004, republicat 2008, se specifică:

„Este interzisă condiționarea vânzării către consumator a unui produs, de cumpărarea unei cantități impuse sau de cumpărarea concomitentă a unui alt produs sau serviciu. De asemenea, este interzisă prestarea unui serviciu către consumator, condiționată de prestarea altui serviciu sau de cumpărarea unui produs.”

Iar, la art. 11:

„Orice vânzare forțată este interzisă. Expedierea unui produs sau prestarea unui serviciu către o persoană se face numai în baza unei comenzi prealabile din partea acesteia”.

Comentează articolul!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*