Circ pe turiștii ruși: turism amator pentru o piață greu accesibilă. „Corina Martin compromite turismul românesc”

Seria de întâlniri cu touroperatori ruşi a delegatiei Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România (FAPT) şi Asociaţiei Litoral – Delta Dunării (ALDD) a continuat în ultimele zile. Astfel, Asociaţia Litoral – Delta Dunării va fi prima asociaţie membră FAPT care lansează un program special destinat pieţii ruse. Preşedintele ALDD şi FAPT, Corina Martin, a lansat zilele trecute propunerea unui program după modelul „Litoralul pentru toţi”, care va oferi turiştilor ruşi preţuri foarte mici pentru cazare în hotelurile care vor intra în acest program, în lunile mai şi septembrie (sub 10 euro/noapte/persoană la hoteluri de 4 stele), spre a fi mai competitivi decât piaţa Bulgariei şi pentru a motiva turiştii ruşi, buni consumatori de servicii turistice suplimentare (masă, tururi şi excursii locale, cluburi, evenimente, shopping, etc.).

La scurt timp, Asociația Litoral – Delta Dunării a lansat pentru agențiile de turism, hotelieri și public versiunea în limba rusă a spotului de 1 minut Mamaia Official, ce va putea fi folosit în promovarea pachetelor de vacanță pentru piața rusă.

VIZIONEAZĂ VIDEOCLIPUL AICI!

Delegația Federației Asociațiilor de Promovare Turistică și Asociația Litoral – Delta Dunării a prezentat acest film la fiecare întâlnire avută cu touroperatorii ruși, în cursul vizitei la Moscova, în perioada 24-30 ianuarie a.c. Spotul este realizat din fonduri ce provin din taxa de promovare aplicată operatorilor economici ce își desfășoară activitatea în Mamaia – Sat Vacanță.

Marți, Asociaţia Litoral – Delta Dunării a organizat o conferinţa de presă la care au participat, printre alții, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România (F.A.P.T.) si Preşedinte Asociaţia Litoral – Delta Dunării, Corina Martin sau atașatul Consulatului General al Federației Ruse la Constanța, Vladimir Nechaev.

Reprezentantul Consulatului General al Federaţiei Ruse la Constanţa a afirmat susţinerea pe care Consulul General al Rusiei o acordă proiectului „Descoperă România”, iniţiat de Federaţia F.A.P.T., şi Asociaţia Litoral – Delta Dunării, pentru promovarea în Rusia, iar miercuri va avea loc întâlnirea dintre Consulul General al Rusiei la Constanţa, domnul Mikhail M. Reva şi doamna Corina Martin, Preşedinte Asociaţia Litoral – Delta Dunării, pentru a stabili un plan comun de acţiuni în sprijinul acestui proiect.

În cadrul conferinţei de presă de marți, a fost anunţat că în cadrul târgului de turism de la Moscova, „Moscow International Travel & Tourism Exhibition”, ce va avea loc în perioada 23-26 martie 2016, Asociaţia Litoral – Delta Dunării va susţine o conferinţă de promovare Mamaia – Litoralul Românesc şi Delta Dunării pentru peste 100 touroperatori ruşi, cu sprijinul şi în parteneriat cu ATOR (Asociaţia Touroperatorilor din Rusia). Totodată, a fost anunțată semnarea acordului între Asociaţia Litoral – Delta Dunării şi Federaţia de Karate Kyokushin a Rusiei. Acordul prevede un cantonament de pregătire a lotului naţional de Karate Kyokushin al Rusiei în România, la Sulina – Delta Dunării, împreună cu lotul naţional al României, în perioada 23 iunie – 7 iulie 2016.

Între timp, hotelierii de pe litoral, membri ai Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR),  anunță că nu au fost consultați de către Corina Martin, înainte să lanseze așa numitul program „Litoralul pentru ruși”, la tarife promoționale, și nu pot susține aceste tarife, pe care le consideră nerealiste. Federația îi cere lui Martin să nominalizeze unitățile de cazare care au acceptat să intre în acest program.

„Aflând cu stupoare că zilele trecute, doamna Corina Martin, președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT), a lansat, fără a se consulta cu hotelierii de pe litoral, un program cu tarife promoționale pentru turiștii ruși, Comitetul Director al FPTR anunță că nu își asumă aceste tarife. Mai mult decât atât, FPTR îi cere doamnei Martin, care pregătește o conferință de presă pe această temă, să nominalizeze hotelurile care au acceptat să intre în acest program, precum și perioadele în care sunt percepute aceste tarife și dacă ele sunt valabile și în vârf de sezon, sau doar în capetele acestuia.  Anunțul făcut de doamna Corina Martin pe piața rusă, fără consultarea FPTR, care reprezintă și hotelierii de pe litoral, riscă să pună la îndoială seriozitatea României în relațiile externe și să compromită industria hotelieră de pe litoral, atunci când se va constata că marea majoritate a hotelurilor nu pot susține tarifele avansate de președintele FAPT”, susțin cei de la FPTR.

Comentează articolul!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*