Bibliografia pentru Rezidențiat, motiv de revoltă printre studenții de la Medicină

După ce a apărut informația că bibliografia pentru examenul de Rezidențiat 2016 s-ar fi schimbat, studenții de la Medicină sunt gata de proteste. Ei cer printr-o scrisoare deschisă lămuriri de la Ministerul Sănătății.

Studenţii de la Medicină atrag atenţia într-o scrisoare deschisă adresată luni Ministerului Sănătăţii, că s-ar putea ajunge la proteste dacă nu se aduc clarificări privind bibliografia pentru examenul de Rezidenţiat 2016, după ce a apărut zvonul că aceasta s-ar fi schimbat pe ultima sută de metri.

Zvonurile conform cărora bibliografia s-ar fi schimbat peste noapte au apărut la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara. Studenţii au reacţionat imediat şi au lansat în weekend o petiţie online, pe care au semnat-o peste 1.200 de studenţi până la ora difuzării acestei ştiri. Studenţii spun că vor să susţină rezidenţiatul după manualul nou – „Compendiu de specialităţi medico-chirurgicale”.

„În data de 8 ianuarie, a apărut un comunicat care prezenta Compendiu de specialităţi medico-chirurgicale ca unic material pentru examenul de rezidenţiat. Această carte a fost realizată la nivel naţional şi este aşteptată de mulţi ani. Discuţiile lansate se referă la revenirea la ECN (Book Des ECN), o carte mult contestată, apărută în 2011, plină de greşeli, tradusă din franceză de către editura Universităţii din Cluj. Nu suntem de acord cu scoaterea din tematica de rezidenţiat a unei cărţi de actualitate, cu contribuţia naţională şi înlocuirea ei cu una veche, plină de greşeli, tradusă şi multiplicată de un singur centru”, se arată în petiţia lansată de studenţii de la Medicină, scrie Mediafax.

De asemenea, studenţii mai spun că doresc ca Citește continuarea în Ziarul Puterea…

Comentează articolul!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*