RCS&RDS intră pe piaţa de electricitate, cu preţuri mai mici pentru populaţie

RCS&RDS, cel mai mare operator local de comunicaţii prin cablu, controlat de orădeanul Zoltan Teszari, a anunţat în repetate rânduri că vrea să îşi dezvolte propria reţea de distribuţie energie electrică. Toţi clienţii persoane fizice care s-au prezentat la casieriile RCS&RDS în luna ianuarie a acestui an au primit – alături de bonul fiscal care dovedeşte plata facturii de Internet, televiziune prin cablu sau telefonie – şi oferta privind furnizarea unui nou tip de servicii: distribuţie energie electrică. Astfel, dacă RCS&RDS vindea anul trecut energie electrică clienţilor companii, de anul acesta va furniza energie electrică şi către clienţi persoane fizice. Consultând oferta primită de la casieriile companiei, vedem că preţurile sunt cu până la 29% mai mici decât cele reglementate la care plăteşte acum populaţia energia electrică şi cu 25% mai mici decât oferta adresată de Enel clienţilor casnici care vor să renunţe la preţul reglementat de stat.

Anul trecut s-a iscat un scandal monstru în care compania acuza Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) că refuză să-i elibereze o licenţă în acest sens. Valentin Popoviciu, vicepreşedintele RCS&RDS, afirma, în urmă cu câteva luni, că societatea va parcurge toţi paşii legali pentru a obţine acea licenţă. Iar visul i s-a îndeplinit. Cu toate acestea, în mod foarte ciudat, compania se ferește să-și promoveze oferta. Contactaţi de ziarul PUTEREA, oficialii RCS&RDS au refuzat să facă vreun comentariu pe marginea acestui subiect.

Și Telekom cochetează cu furnizarea de electricitate

Preţul energiei electrice furnizate de către Digi Energy este mult mai mic raportat la Citește continuarea în Ziarul Puterea…

Comentează articolul!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*