AUDIO EXCLUSIV De ce nu se reformează partidele? PNL București a ajuns la saturație cu filiala Constanța: CONTROL FULGER!

Co-președintele PNL Constanța, Gheorghe Dragomir (stânga), aliatul de nădejde al PSD Constanța

În ciuda poveștilor demne de adormit copii emise în spațiul public, adevărul este că partidele sunt incapabile să se reformeze. Cazul PNL este cel puțin grăitor, (impropriu spus) mersurile interne sunt cât se poate de elocvente: PNL nu a reușit nici în ziua de azi, la mai bine de la un an de la fuziune, să își organizeze comitetele de coordonorare locală (CCL), așa cum scrie în propriul său statut!

Ceea ce românii nu știu este că politicienii emit în spațiul public concluzii trase de aceștia după demersurile interne, „șlefuite” să „dea bine”. Numai că situația internă a acestor partide este catastrofală.

 

Foto

photoPe scurt, potrivit statutului PNL, nucleul de bază al structurii organizatorice a partidului este organizaţia de secţie de votare (OSV), care este constituită pe teritoriul unei secţii de votare şi poartă numărul acesteia. Pe teritoriul unei secţii de votare se constituie o organizaţie cu minimum 10 membri, care își ALEGE reprezentantul. Luăm cazul Constanței, a cărei filială a PNL se află pe un butoi cu pulbere. Ar fi fost necesară constituirea a aproximativ 250-300 de astfel de OSV-uri, iar reprezentanții acestora, constituiți în CCL, trebuia să VOTEZE candidații, respectiv cei pentru alegerile locale. OSV-urile nu s-au constituit nici până în ziua de azi, prin urmare candidații la alegerile locale, mai ales cel pentru Primăria Constanța, au fost stabiliți prin desemnarea… grupurilor de interese!

„Primul termen (pentru alegerea reprezentanților OSV-urilor – n.r.) a fost 31 august 2015. Apoi, a fost 1 octombrie. Acestea, de față cu Cezar Preda! Nici până în ziua de azi nu s-au constituit! Cei din vechiul PNL au susținut să fie numiți reprezentanții OSV-urilor și nu aleși. Nici asta nu s-a făcut”, a spus co-președintele TNL Constanța, Cătălin Cheia (foto), pentru Puterea de Constanța.

Cezar Preda: „Filiala Constanța va avea control foarte curând”

Cezar-PredaSituația nu este gravă, ci foarte gravă! Prin neconstituirea OSV-urilor, respectiv a CCL-urilor, candidații PNL la alegerile locale nu au legitimitate! Nu au parcurs alegerile interne, așa cum PNL lălăie în spațiul public de luni de zile, nu sunt aleși și nici susținuți în vreo modalitate statutară!

Situația este valabilă în toată țara, numai că, la Constanța, unde filiala liberală tine capul de afiș al scandalurilor săptămânal, conducerea centrală a PNL va efectua un audit, așa cum a precizat responsabilul pe regiunea de sud-est al PNL, Cezar Preda (foto), pentru Puterea de Constanța.

„Analiza pe organizația Constanța va fi făcută foarte curând. Secretarul general al partidului, domnul Ilie Bolojan, va fi prezent la Constanța, pentru a stabili exact cum vom intra în bătălie. Voi sprijini și eu orice acțiune pe care secretarul general o consideră necesară”, a spus Cezar Preda, pentru Puterea de Constanța.

 

PNL București determinat să încheie povestea cu „liberalii lui Mazăre”: Dragomir și Hașotti

Supărarea PNL București pe filiala de la malul mării nu e de ieri-de azi. Încă din vremea lui Crin Antonescu, președintele PNL Constanța, Gheorghe Dragomir și senatorul Puiu Hașotti au intrat în vizorul conducerii centrale, din cauza vestitelor blaturi cu PSD, recte Radu Mazăre! Totodată, ÎNREGISTRĂRILE AUDIO DIN ȘEDINȚA PNL CONSTANȚA, PUBLICATE DE PUTEREA, au fost picătura care a umplut paharul pentru conducerea liberală de la Constanța.

Un senator liberal a confirmat pentru Puterea de Constanța determinarea de la centru de a încheia odată pentru totdeauna povestea cu „liberalii lui Mazăre” și ne-a precizat că Bolojan nu va veni la Constanța pentru pișcoturi și șampanie, ci pentru decapitarea organizației!

„Asta cu supăratul pot să ți-o confirm și eu. Mi-a spus-o un coleg care e prieten bun cu Bolojan. Am ieșit la o bere luna trecută cu el și mi-a zis că Bolojan ar cam vrea să destituie conducerea… cu supăratul, asta e sigură! Poate o fi pus Lupu să agite un pic apele… (…) Când m-am întâlnit mai demult cu Eduard Hellvig și cu Crin Antonescu, mi-au spus că o să fie și la Constanța o schimbare, că Mihai Lupu o să se ocupe ș.a.m.d. Deci, e posibil să se întâmple zvonul cu Lupu. Am înțeles că principalul motiv, i-a deranjat foarte tare înregistrarea din presă pe care ai dat-o tu. Asta a fost picătura care a umplut paharul și toată conducerea de la București știe că Dragomir și Hașotti sunt prietenii PSD și ai lui Mazăre, că nu e un secret. Asta mi-au și zis Hellvig și cu Antonescu: „băi, știm și noi ce fac ăia acolo, dar nu putem să-i schimbăm peste noapte, trebuie niște motive întemeiate”. (…) Am văzut că e destul de înțepat Bolojan, nu prea stă la discuții și la glume. A luat prin țară câteva decizii, de s-a supărat și Flutur pe el, dar nu l-a interesat, adică omul a venit și ce nu i-a convenit că nu mergea bine a schimbat! Chiar dacă era PDL, PNL, ăla prieten cu nu știu cine, cu ăla, ălălalt, văd că omul vrea să facă treabă!”, a spus senatorul PNL pentru Puterea de Constanța.

Comentează articolul!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*