PSD și UNPR, împreună sau separat la alegerile locale? Florin Gheorghe: „A rămas ca în tren”

PSD şi UNPR vor avea liste comune la alegerile parlamentare de la sfârşitul acestui an. Anunţul a fost făcut de liderul UNPR Gabriel Oprea, care spune că a discutat şi cu Liviu Dragnea pe această temă. La alegerilor locale, însă, cele două formaţiuni vor candida separat.

Gabriel Oprea a mai anunțat că președintele campaniei UNPR este Valeriu Steriu, iar purtător de cuvânt – Luminița Adam. De asemenea, a fost anunțat și candidatul la primăria Brașovului, orașul unde a avut loc reuniunea conducerii UNPR.

Liderii UNPR au decis că vor candida singuri la alegerile locale si nu vor boicota alegerile, aşa cum social-democraţii ameninţă că vor face dacă se revine la două tururi de scrutin pentru alegerea primarilor. Deciziile au fost luate la Braşov, acolo unde liderii UNPR au discutat şi propunerea PSD de a încheia alianțe locale.

Numai că președintele formațiunii municipale a UNPR Constanța, Florin Gheorghe, s-a întors de la Brașov fără nici o concluzie. Nu știe dacă îl va susține sau îl va concura pe social-democratul Decebal Făgădău.

„Sincer, a rămas ca în tren, că nu am înțeles nimic… am plecat cu ideea că mergem împreună, apoi s-a stabilit că separat, fiecare face ce vrea. Cred că va trebui să mai avem o discuție. Marți, la ședința Biroului Județean, s-a vorbit că, în principiu, mergem împreună (cu PSD – n.r.), numai că vineri, la Brașov, s-a vorbit că ar fi mai bine să mergem separat, dar să facă fiecare ce vrea! (…) Acum, eu nu prea am înțeles. Ori mergem separat, ori fiecare ce vrea? Săptămâna asta aflu de la domnul președinte (Gabriel Oprea – n.r.) dacă mergem separat sau facem alianță, să știm și noi ce facem…”, a spus Florin Gheorghe, pentru Puterea de Constanța.

Dacă ar exista o alianță pentru alegerile locale între UNPR și PSD, pentru Florin Gheorghe ar fi mai ușor, costuri reduse, stress redus, funcții negociate și mai ușor de atins. Separat, însă, costurile pentru deputat ar fi mai mari, însă ar fi și o ocazie pentru progresiști să mai spele imaginea partidului, pulverizată în ultima perioadă de scandaluri de proporții.

Comentează articolul!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*