89 de partide își cer înregistrarea, printre care „Partidul Pirat” și „Noua Ordine Mondială a Stăpânului Alpha și Omega”

După schimbarea legislației electorale la finalul anului 2015, care permite unui partid politic să fie înființat cu doar trei membri, 89 de formațiuni își cer înregistrarea la Tribunalul București. Dintre acestea, doar 37 de cereri au fost admise.

Potrivit portalului Centrul pentru Inovare Publică, printre partidele declarate admise se numără „Partidul Getodacia”, „Partidul Pirat România”, „Forța Identității Naționale”, „Partidul Oamenilor Liberi” dar și mai celebrele „Uniunea Salvați Bucureștiul” și „Partidul M10”.

Printre formațiunile care nu au reușit să primească aprobarea de la Tribunalul București se numără „Partidul Comuniștilor”, „Partidul Național Țărănesc”, sau „Partidul Forța Pensionarilor”.

Dintre cererile depuse, o parte nu au primit încă un răspuns, printre acestea numărându-se „Noua Ordine Mondială a Stăpânului Alpha și Omega”, „Partidul Colectiv”, „Partidul Uniunii Pensionarilor și a Oamenilor Săraci din Maramureș”, „Partidul Revoluției a III-a Forță” sau „Partidul Dacismului Conservator Autonom”.

politicscan.ro

Comentează articolul!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*