SRI, exercițiu de rezolvare a unei crize teroriste cu luare de ostatici la Ambasada Israelului

Brigada Antiteroristă (BAT) din cadrul SRI,  autoritate naţională în prevenirea şi combaterea terorismului, a organizat astăzi, la sediul Ambasadei Statului Israel la București, un exercițiu de rezolvare a unei crize teroriste cu luare de ostatici. Aplicația tactică a fost derulată în cooperare cu structura de securitate a Ambasadei, pe de o parte, și IGPR și Jandarmeria Română, în calitate de membri ai SNPCT, pe de altă parte. Scenariul a inclus atât măsuri de intervenție contrateroristă, cât și intervenție pirotehnică.

12643038_964441626973950_126793761385059142_nPotrivit SRI, scopul exercițiului a fost de a testa capacitatea de reacție a instituțiilor din Sistemul Național de Prevenire și Combatere a Terorismului (SNPCT), în condițiile declanșării unui atac terorist la unul dintre obiectivele aflate în responsabilitate.
Ansamblul activităților a vizat evaluarea eficienței măsurilor de răspuns la o situație de criză teroristă și, în particular, gradul în care BAT (dispozitive de comandă, negociere și asalt, inclusiv dispozitive pirotehnice) acționează ca un tot unitar pentru gestionarea crizei și restabilirea ordinii legale.

Comentează articolul!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*